Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

The gift of memory is an awful curse, with age it just gets much worse

Publicerad 2007-01-09 16:47:52 i Sport

Innan jag ger mig in på dagens sporttankar så blir det en länk till tidernas snyggaste frisyr, bortsett från Håkan Milds munkfrilla då förstås. Bilden är kanske inte helt ny, men så bra att den förtjänar att spridas ändå.


Trots att jag riskerar att låta som Gert Fylking så säger jag ändå: Äntligen! Klockan 11.15 idag satte grävskoporna igång med rivningen av gamla ullevi, vilket inte en dag försent om ni frågar mig. Visst hade gamla en viss öststatscharm och som publik kom man nära spelarna, men det märktes att den var 90 år. Att en näraliggande stadion från 1958 fortfarande har epitetet "nya" säger väl det mesta om hur sliten gamla egentligen är/var.

Det har varit en hel del diskussioner om att den nya arenan inte kommer att bli bra, men just nu är det svårt att inte vara glad. Och bilderna ser ju klart lockande ut. Kanske borde jag känt något slags vemod för att gamla nu rivs, men jag kan inte göra det. Nu ska det väl erkännas att jag bara sett tre matcher på gamla, hade jag sett hundratals hade det nog känts mer. De tre matcherna är en 0-2-förlust mot Västra Frölunda 2001, en 2-0-seger mot Trelleborg 2004 (Ijehs två första mål i rätt tröja) och 1-0-segern mot Häcken 2005. Hoppas att jag får se många vinster på den nya arenan!


En kort fundering mitt i all Henke-hysteri. Vad är egentligen störst, att som 35-åring slåss om att vara första inhoppare i anfallet i Man U eller att som 25-åring vara förstaval i anfallet i Inter? Inte så att jag tycker att det skrivs för lite om Zlatan, men så särskilt många hyllningskrönikor får han inte. I alla fall inga som försöker förklara för oss hur stort det är att Crespo, Adriano, Cruz och Recoba slåss om att få spela jämte honom. Nåja, det finns ju bra saker med Henkehysterin också. Till exempel slipper vi att dagligen behöva höra hur det går för Hedman i Chelsea.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2007-01-09 19:02:03

Men även jag tyckte att det var ganska coolt när han satte struten! Han är ganska stor trots allt. Det var inte så längesedan han bidrog starkt till Barcas CL-finalseger!

När det gäller TV4:s Henke/Hedman-hysteri är jag helt med:-)

Postat av: stina

Publicerad 2007-01-09 22:08:02

jag tycker henke ska åka hem å ta hand om sin familj, vilket väl ändå var tanken med att flytta till sverige igen. hålla på att vara i england sådär.. :)

Postat av: hannie

Publicerad 2007-01-10 11:30:51

men det är faktiskt stort att en 35-åring från sverige spelar i man u och gör mål tom. ferguson vet nog vad han gör.

va fin fotbollsarenan ser ut att vara=)

Postat av: Lina

Publicerad 2007-01-11 11:38:07

Henke är världens bästa, och han är enligt mig värd hur många hyllningskrönikor som helst!

Zlatan är däremot varken snygg (eller ödmjuk) så honom behövs det inga krönikr om, enligt mig =)

Däremot var förra veckans bästa nyhet (även det enligt mig) att Arsenal var trött på Ljungberg och alla hans skador och därför ville peta honom ur laget. Första gången jag började gilla arsenal lite... För ljungberg måste vara en av världens mest överskattade spelare (och fulaste)!

Go Henke!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela