Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

& glödlamporna blinkar, dör, och allt står still

Publicerad 2008-11-26 21:32:49 i Allmänt

Tänk att det ska vara så svårt att komma sig för att skriva här på bloggen. Eller att få något gjort alls... Det måste vara mörkret som gör det med mig, det finns ju saker att skriva om. Om längdskidorna, som börjat på allvar. Om Kalla, Hellner och Södergren. Eller hur skönt det hade varit att bo i Göteborg, så att jag hade kunnat köpa ett årskort till blåvitts matcher på den nya arenan nästa år. Eller om jobbet, och att kineserna precis har gått om tyskarna som den största minoriteten (om man inte räknar oss smålänningar som minoritet, för då vinner vi). Det är fyra kineser nu, mot i medeltal tre tyskar. Eller så skulle jag kunna nämna hur glad jag över att äntligen har fått tag på den sista säsongen av the wire. Eller kanske en hyllning till glögg och russin... Men kraften är inte med mig nu, jag ska försöka igen i helgen.

Två ögonpar i tomhet från september till advent

Publicerad 2008-11-16 15:31:44 i Allmänt

Jag vet inte vad som är värst, att bo i en stad utan skivaffär eller i en stad med bara en, usel, affär. Fram till för någon månad var Åhlens den affär som hade flest skivor, men jag vägrar att kalla det som de har för skivaffär. Numera så har dock skivlagret öppnat, men utbudet där är nästan lika dåligt. Där saknas artister som Sigur Rós, Ryan Adams och Marit Bergman, och då kan ni ju gissa vilka chanserna är att hitta exempelvis Jimmy eat world eller Mogwai. Det är till och med så illa att de inte har någon endaste Beatlesskiva! Kan det finnas någon annan "skivaffär" i världen som helt skippar beatles?

Så jag tror faktiskt att det hade varit bättre om det inte hade funnits någon skivaffär alls, då hade man inte fått upp hoppet. Och med tanke på det nuvarande utbudet så borde det inte dröja så länge innan affären är borta. Det är ingen större trängel där inne.

Men det är lite synd, för en botanisera i en välsorterad skivaffär är en av mina favoritsysslesättningar. När jag ska shoppa mig lycklig så är det chocklad och skivor som gäller, och känslan när man köper över nätet är sämre.

I helgen har jag följt längdåkarnas säsongspremiär över nätet, och det är en åkare som verkligen sticker ut. Kort och gott, lägg namnet Lisa Larsen på minnet. Hon har två år kvar som junior, och har åkt i juniorklassen i helgen. Men eftersom junisarna åkte samma bana som seniorerna, och direkt efter, så bör tiderna vara fullt jämförbara. Så klicka på länkarna och dra era egna slutsatser. (D21 söndag, D19-20 söndag). (I det klassiska loppet i lördags var hon fjärde bästa svenska, så det var ingen slump.) Det hade varit kul att få se henne i Gällivare nästa vecka.

Och sådan leda bryter ner en bra frisyr

Publicerad 2008-11-09 22:14:52 i Allmänt

Jag har sovit bort helgen. Jag sov en och en halv timme direkt efter jobbet i fredags, och två timmar på lördagseftermiddagen. Trots detta så har jag sovit ordentligt även under nätterna. Är det mig eller årstiden det är fel på?

De få vakna timmarna har mest slöats bort framför datorn. Jag fick lite ångest för det i går kväll, men likväl har jag ägnat flera timmar idag åt att titta på youtube-klipp från 100 höjdare. (Man skulle ju kunna tro at det finns 100 klipp, men det är bra många fler än så.) Dagens favorit är nog den här. Inte så avancerad, men ändå...

Ni vill väl ändå inte läsa om mitt jobb?

Under veckan som har gått så har Obama valts till president. Valrörelsen hade börjat när jag var i Baltimore förra sommaren, men då handlade den mest om Hillary. Både i Sverige och i USA faktiskt. Men jag kommer ihåg att jag satt en söndagsmorgon och tittade på C-SPAN (ungefär SVT 24) när de sände ett valmöte med Baracken. När jag kom in hade han talat färdigt och hälsade på alla deltagarna, och jag fascinerades av hur otroligt skicklig han var på att prata. Bara några få ord till var och en, men att han lyckades variera sig och snappa upp något i vad de andra sa och därmed få sina svar att låta personliga.

Dessutom så var tempot på sändnigen rätt så lämpligt för en söndagsmorgon.

Talet i onsdags efter att han blivit vald var lysande. Visst, vad en politiker uträttare är viktigare vad han säger, och det var kanske inte alltid så mycket substans i det han sa. En del är kanske ogörbart, men målsättningarna kändes i alla fall rätt. Alltid något, efter åtta år med Bush.

Det känns skönt att en gång för alla få reda på vem som är tidernas bästa artist.

Allsvenskan är slut. Det är inte Alex, men han slutar ändå. Fast det är okej, med tanke på alla skadorna. Men jag kommer att sakna honom. Blåvitts resultatrad i allsvenskan sedan han kom tillbaka (3-2-8-1-3) är ju markant bättre än de fem föregående åren (6-4-4-12-7). Att tillskriva hela den förbättringen till Alex är kanske att ta i, men jag tror att han är den enskilt klart största anledningen. Speciellt under ett par år (från sommaren 2004 fram till någon gång under 2006) då var han outstanding. Det är nästan tur att han har tappat lite sedan dess, för annars vet jag inte hur jag skulle ha klarat av att han nu slutar. Han kommer att saknas, det är inte det, men de senaste säsongerna så har det ändå varit lönt att diskutera vem som var bäst på plan.

Jag tror inte att jag tippade allsvenskan inför säsongen. (Kanske läge att göra det nu istället?) Annars hade det varit en bra utgångspunkt, men allt som allt var det väl inga större sensationer. Kalmars seger kan jag leva med, och blåvitt har ändå gjort det okej. Det är främst förlusten i Basel som fortfarande känns, och speciellt straffen. Jag är fortfarande sur för den...

Den viktigaste frågan för blåvitt att analysera nu under hösten måste väl vara varför spelet aldrig stämmer under våren. Det skulle vara skönt att som omväxling få vara jagad när nästa höst kommer.

Har du några lögner kvar?

Publicerad 2008-11-02 13:35:27 i Allmänt

Jag tror att lösningen till problemen med global uppvärmning finns i min bil. Det är inte så enkelt som att alla borde skaffa sig en miljöbil (eller ännu enklare, köra mindre bil), nej det är just min bil som är ett fysikaliskt mysterium. Hur kan det vara mer is på insidan av vindrutan än på utsidan? För så har det varit de senaste dagarna. Är det kallare inne i min bil än utanför? I så fall så kan Al Gore andas ut, lösningen för jorden är ett tunt, tunt lager aluminium runt vår planet. (För inte kan isen bero på högtrycket som kom och kylde ner allt, inklusive den fuktiga luften som fanns kvar inne i bilen.)

Annars så börjar träden att se allt mer vinterlika ut,men för den som letar så finns det fortfarande saker att se:

Man får bara titta lite noggrannare.Ett par bonusbilder tagna senare under eftermiddagen:

Det röda kvällsljuset är nog det bästa med november. Men varför blir jag så nostalgisk av det?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela