Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Lift my hands, my eyes are still, I walk into the sea

Publicerad 2008-07-27 15:26:22 i Allmänt

Då var semestern över. I morgon börjar jobba, och sedan är det femdagarsveckor ända fram tills allhelgona. Jag får se till att ta ta ut lite dagar här och där om det ska gå.

Semestern har spenderats med att först göra ingenting, och att sedan vara i stugan och måla. En halv lada (knappt) och tio fönster och lite annat krafs på huset har det blivit, vilket väl är bra jobbat. Målandet gjorde att jag fick en tydlig bonnabränna, så igår försökte jag åtgärda den genom att ligga på en sandstrand och sola en halv dag. Men det gick sådär, både rygg, ben och mage är röda idag. Även semestern kan vara tuff.

I samband med målningen bytte jag och pappa bil för några dagar, för att vi som var kvar skulle ha en bil med dragkrok att köra skyliften med. När vi bytte tillbaka igår så kommenterade han att min bil ju var som en riktig bil. Undrar vad han hade väntat sig egentligen? En kul bilkommentar till. När jag var på väg till stugan så stannade jag i Ljungby för att handla, och när jag skulle lasta in mina varor så kom det fram en tjej och började fråga mig om bilen. Jag är faktiskt ganska nöjd med att ha en bil som sticker ut, om än bara lite.

Eller så var bilen bara en ursäkt från hennes sida för att få stöta lite på mig, man vet ju aldrig…

Undrar vem av Söder och Bärkroth som når längst, de verkar ha ordentligt med potential båda två.

Jag tog en del bilder nere i stugan, och de kommer nog så småningom. Idag nöjer jag mig med en solnedgång vid Brahehus, tagna under hemresan igår
Om jag hade hud, behövde jag dig då?

Publicerad 2008-07-11 15:22:32 i Allmänt

Ibland är det bra att vara lat, ibland får man betalt för att inte ta tag i saker. När jag gick upp i dag på morgonen var vädret riktigt vackert, och jag bestämde mig för att ta mig ut till havet och sola. Men som det som så ofta är (i alla fall för mig) så tog allt lite tid, och jag bestämde mig för att äta lunch först. Och när jag stod vid spisen så kom molnen, och nu regnar det sedan några timmar. Hade jag varit en duktig människa som inte sölar bort semestern så hade jag väl precis hunnit ut till havet innan molnen och regnen kom.

Annars så har jag nu varit ledig i en vecka, och det har varit skönt att varva ner. Jag trodde att jag skulle bli sjuk när semestern började, men bortsett från en klen liten förkylning så har jag klarat mig. Och snart åker jag till stugan, och då ska jag få upp lite styr fart igen. Om vädret bara är hyfsat så är det en del som ska målas, men just nu känns det ju lite avlägset.

Nu har jag till och med sett allt extramaterial till the wire.

Ett par fina dagar har jag i alla fall fått, och jag har varit ute och gått en del. Bildbevis finns i slutet av inlägget.

Jag har svårt att riktigt engagera mig i blåvitt i år. Eller ja, jag ser de matcher jag kan på teve, och annars så kollar jag till resultaten med jämna mellanrum. När matcherna väl är igång så följer jag dem, men förlusterna är lättare att ta och segrarna gläder mindre. Jag tror att hände vid guldet förra året. Trots tio års väntan, den spännande avslutningen och alla motgångarna på vägen till guldet så var känslan snarast ett antiklimax. Visst var jag glad, men bortsett från minuterna efter slutsignalen var jag knappast extatisk. Sammantaget var det inte ens nästan nog för att väga upp alla tunga misslyckanden, förlorade finaler och missade måstematcher. Så även om det inte är ett medvetet val så har jag nog dragit ner en hel del på engagemanget i år.

Med juniorlagets cupseger var rolig.Singing la la la la la la ehh, and the night over London hey!

Publicerad 2008-07-06 16:43:28 i Allmänt

Jag har semester! I tre veckor framöver kan jag göra vad jag vill, när jag vill. Så mycket har jag förstått rent intellektuellt, nu väntar jag bara på att den känslan också ska komma. Än så länge känns det bara som en vanlig, om än trevlig, helg, men i morgon bitti så. Så har jag planerat det i alla fall.

Det blir min första riktiga semester. Första gången som jag kan vara ledig så länge som tre veckor men ändå få betalt. En bra sak vara att vi hann “avsluta” vårens projekt nu i veckan som gick. Det återstår lite uppstädningsarbete, men det är godkänt och vi kan skicka iväg den sista fakturan. Det är alltid skönt att känna att man har avslutat något.

Coldplays nya är snyggt producerad, och låtarna är väl okej. Dessutom är det smart att inte ha med texterna i häftet, för jag tycker inte att Chris Martins experiment med att låta sina barn skriva texterna fungerade så bra. (För inte kan väl han, en vuxen människa, ha skrivit så infantila sexter?)

Jag har en viss tomhet inom mig, för nu har jag sett alla avsnitt av the wire. Inga nya avsnitt att se fram emot. Fast säsong fyra släppts snart på dvd, och det fanns nog mycket som jag inte förstod när jag såg den första gången. Säsong tre var riktigt bra den med, men riktigt upp till fyrans nivå nådde den inte.

Jag ska försöka att använda semestern till att vara kreativ, skriva låtar och så. Det tar lite energi och tid, så jag ska passa på nu. Det rensar hjärnan bra, och så känns det ändå som om man har gjort något efteråt. En vända till stugan blir det också, den är också efterlängtad. Lite bra väder bara så…

Det ser sådär bra ut för blåvitt, och jag har nog redan accepterat att det blir en mittplacering. Visserligen är IFK nästan alltid bättre på hösten, men i år känns det som om det måste till en otrolig uppryckning för att det ska bli tätstrid. Lite synd att vi inte är bättre nu när vi fick en drömlottning till Champions League (Basel är högt rankade, och om vi slår dem så tar vi över deras ranking. Därmed skulle vi garanterat slippa Liverpool, Arsenal, Barcelona och alla andra rankade lag i en eventuell tredjerunda, men det har inte tidningarna insett ännu), men som vi spelar nu så får vi vara glada om vi slår Murata.

En ny låt har det blivit hittills, vill ni lyssna på den så finns den här och heter nattdis.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela