Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

I have heard the mermaids singing, each to each. I do not think that they will sing to me.

Publicerad 2009-01-22 21:36:05 i Allmänt

En av mina arbetskamrater räknade ut att vi har elva (11!) tyskar på kontoret just nu. Någon morgon snart kommer det att sitta en tysk flagga på entrén, företag kommer att vara uppköpt och jag kommer att behöva stå i givakt och säga Herr till alla mina chefer. (Det sägs att fem av dem snart ska hem igen, men tror jag inte förrän jag ser det.)

Jag är fast i spotify. Jag var lite skeptisk innan jag testade (som jag är mot allt jag inte är van vid), men efter en halvtimme var jag såld. Redan efter en dag började allt fler låtar som jag redan har på skiva smyga sig in, och när jag nu tänker efter så har nog cd-spelaren stått orörd ända sedan jag installerade spotify. Det är ett rätt bra betyg.

Spotify är farligt, eftersom det är så svårt att slita sig från att jag hittar på allt sämre ursäkter för att sitta vid datorn. Om det här inlägget blir oförsvarbart långt så vet ni varför.

Jag skulle gärna vilja berätta om alla nya musikalska upptäckter som jag har gjort, men tyvärr är de inte så många. Det är tveksamt om The Paul Simon Songbook räknas riktigt, låtarna är bekanta från den första Simon & Garfunkel-skivan. Fast jag gillar verkligen stilen. Paul Simon med en akustisk gitarr, och varje sång inspelat i en tagning. Låtarna håller verkligen. Det är lite konstigt att skivan inte slog.

För er som inte kan historien, här är en kort sammanfattning. Simon & Garfunkel spelade in sin debut Wednesday morning, 3 A.M. 1964, men ingen brydde sig så de splittrades. Paul Simon flyttade till England och spelade in i mångt och mycket samma låtar en gång till. Där har vi The Paul Simon Songbook. Strax därefter valde en producent i USA att göra en "remix" av The Sounds of Silence, med ostämd elgitarr. Av någon obegriplig anledning blev den nya, slaktade, versionen en succé, och så återförenades S&G och blev stora. Och Wednesday Morning, 3 A.M. blev populär ett par år efter att den släpptes, medan Simons soloskiva "försvann". (Jag har aldrig sett den i någon skivaffär.) Men den har sina styrkor, inte minst i de politiska texterna.

With your hands on my shoulders, a meaningless movement, a moviescript ending

Publicerad 2009-01-11 21:30:35 i Allmänt

Snart dags att sova, så idag blir det kort. (Fast koncist ska ni nog inte hoppas på.)

Death Cab är nästan alltid bra, just nu är jag fast i den här gamla dängan. (Akustisk version?)

Ny U2-singel om ungefär en vecka. Mina förhoppningar är inte skyhöga, men lite spänd är jag allt. Är det ryktet om gasoline/submarine-rimmet sant? Hur ska jag klara av väntan?

På något sätt lite skönt att Myhrer och Anja bevarar den svenska fjärdeplatstraditionen. Arvet efter Sven Nylander är tungt, men inte desto mindre är det viktigt att bevara.

Fast ibland är det bra med vinster också, de piggar ändå upp lite. Om jag vill bli glad så brukar den här fungera.

The words of the prophets are written on the subway walls

Publicerad 2009-01-06 18:25:13 i Allmänt

2009. Hur gick det till?

I morgon är det dags att gå till jobbet igen, men jag är inte direkt sugen. Vanligtvis är det inget problem, men efter mer än två veckors ledighet så bär det emot. De första dagarna kommer att vara sega, det här med att samla krafter är en myt. Under semestern i somras så lästa jag någon artikel om att man är som tröttast precis efter en längre ledighet, omställningen kostar kraft. Men man tjänar nog på ledigheten i längden, så jag tänker inte strunta i semestern.

Svårast blir nog att komma upp i morgon bitti, att vända på dygnet är skönt men ack så opraktiskt.

Ett år fram till nästa tour de ski, det är också tungt. Framför allt den sista stigningen är makalöst bra teve, men hela konceptet är bra. (Men lite ändringar i programmet skulle inte skada, naturligtvis borde det vara en sprint i varje stil, och en av de "längre" sträckorna borde vara i fristil. Och prologen skulle man kunna ta bort, kvar skulle det då vara ett program bestående av sprint, intervallstart, jaktstart, sprint, masstart och slutklättringen. Det räcker så.) Tur att det kommer ett VM snart. Synd bara att Kuitinen vann, det tog bort en hel del av glädjen.

Min kamerabojkott fortsätter, utan att jag riktigt vet varför. Jag tog några bilder ett par dagar innan julen, men efter det blev kameran bara liggande. Inte ens på julafton fick den komma fram, fast kan ha berott på att det var jag som var tomte. (Man måste ju ta bilder på tomten.) Ett barn lyckades jag skrämma när jag var tomte, men hon fick nog inga bestående men så allt gick ändå hyfsat bra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela