Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Smoke it, drink, here comes the flood, anything to thin the blood

Publicerad 2009-02-22 22:43:16 i Allmänt

Söndag kväll igen, men den här gången känns det lite lättare än vanligt. Ledigheten på torsdag och fredag (stafetter!) gör att jag bara har tre arbetsdagar framför mig. Ska bli duktigt skönt. Jag känner mig lite skyldig som tar ledigt för att titta på teve, sånt borde ju inte en riktig arbetare göra, men det är för allas bästa. Jag var mer eller mindre tvungen att ta dagarna innan april, så då är det väl smart att passa på mitt emellan jul och påsk? (Allt för att rättfärdiga...)

Helgen har ägnats åt teven (Södergren!) och finale notepad. Det sistnämnda är ett notskrivarprogram, jag har pysslat lite med mitt orkesterstycke. De svagare bitarna har fyllts ut med lite motmelodier och det har varit tämligen lyckat. Låten saknar fortfarande lite riktning, det är kanske lite för många små idéer och för få återkommande teman. Men på det stora hela så går det framåt, även om jag blir mer och mer sugen på att utöka orkestreringen till fler instrument. Främst en massa stråkar tror jag, men mitt gratisprogram tillåter bara åtta instrument. Och med tanke på hur mycket tid har tagit att arrangera hittills så är kanske begränsningen bra. Timmarna flyger nämligen iväg. Om ni tittar på bilden nedan (av sida 21 i partituret) så förstår ni nog varför.Men roligt är det. Vill ni lyssna på den senaste versionen så finns den här, under namnet oklar.

She said infinity is a great place to start

Publicerad 2009-02-15 17:13:49 i Allmänt

Skidskytte är en lysande tevesport, även om den känns lite konstruerad. Idag beslöt man att göra den ytterligare lite mer dramatisk (konstruerad?) genom att även tillåta deltagarna att hitta egna genvägar längs banan. Hur som helst, ett stort grattis till Helena Jonsson som blev den sista, historiska, världsmästaren i skidskytte efter ett fantastiskt stående skytte.

Undrar om hon är lika vass på skidskytteorientering?

När vi ändå är inne på vintersport så ser jag verkligen fram emot längd-vm, så mycket att jag har tagit ledigt under dagarna som stafetterna avgörs. Att ta ledigt för att titta på idrott på teve är kanske lite nördigt, så jag försöker försvara mig med att jag har två dagar som måste tas ut innan sista mars. Och att det då är det väl lämpligt att ta ut dem mitt emellan jul och påsk? Fast det där är nog mest en bortförklaring, egentligen.

Appropå nördighet så är det väl helt normalt att betala en femtiolapp för att få tillbringa en fredagskväll med sin dator, tittandes på en iskall träningsmatch mot ett superettangäng? Fast det fanns en del att njuta av. Bärkroths stillastående överstegsfinter följda av snabba ryck kändes lite gammeldags, lite Garrincha eller Hamrin. Snyggt, men frågan är om det inte hade räckt med att bara peta bollen vid sidan om motståndaren och springa.

Annars så var väl matchen inte någon höjdare, och så här tidigt på försäsongen så ska man nog vara lite försiktig med slutsatserna. Men visst var det ungdomarna som visade framfötterna? Om jag skulle tagit ut en startelva nu så hade medelåldern nog varit typ 21 år. Fast när det väl närmar sig premiär (och roligare motstånd än Trollhättan) så kommer säkert en hel del av de äldre att vara i klart bättre form.

Rising from the ground she is a quitter just like I

Publicerad 2009-02-07 18:21:05 i Allmänt

Det är hög tid för några IFK-funderingar. Det var träningsmatch i dag, och bortsett från segern (2-0) så var googleöversättningen av det rumänska direktreferatet bäst. Här är några av höjdpunkterna:

40'-Möjlighet för IFK. Selakovic återuppta huvudet nära bar från sex varv.

52'-hörna slagen av Bado hög, men drabbades hans huvud LUCHINA (något generad av en motståndare), cross-over flytta.

70'-Pantilimon avvisar statskupp i det fria hörna slagen Wernbloom utmärkt, från 20 fot.

79'-Simply, bollen vill inte in i gaten ... Armani Karamyan skicka åtta fötter, lite bredvid baren, sedan drabbades den fria misshandlad Bado felaktigt avvisas av det svenska försvaret.

82'-Eteus fly ensam, men hans sutul behålls som dörrvakt i Timisoara.

Visst vaknar fantasin? Hela rapporten finns här.

Jag vet inte om ni känner till Colbert-bumpen, men i den andan tänkte jag lansera en blåvit "förlängt kontrakt"-bump. Inför 2007 hade Marcus Berg haft svårt att ta en plats i laget, och oddsen på att han skulle vinna skytteligan var rätt bra höga. Men så förlängde han kontraktet med tre nya år, och vips så kom framgångarna. (Skytteligaseger, SM-guld, proffskontrakt och en landslagsplats.)

Pontus Wernbloom var petad under en hel del matcher under våren 2007, men förlängde trots det med tre nya år under sommaren. Och strax därefter gjorde han succé som anfallare, och bidrog starkt till SM-guldet. Och nu under vintern förlängde Adam Johansson till och med 2011, och gjorde därmed succé under landslagets vinterturné. Så om det går bra för honom mot Österrike så vet ni varför.

Förresten borde Bjärsmyr ta sig en funderare kring ovanstående.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela