Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

I'm getting closer, we're getting closer to home. It won't be long until the summer comes

Publicerad 2007-03-30 00:08:06 i Sport

Lite sport kanske?

Tänk som det kan vända. När det bara var några minuter kvar av den andra semifinalen mellan Färjestad och Linköping satt jag och Robodan och konstaterade att hela serien i princip var avgjord. När han sa att det hade varit kul att se en semifinalmatch i Lkpg svarade jag med att det bara var en match kvar att gå på, för det verkade omöjligt att LHC skulle ta mer än möjligen en match.

Men med bara ett par minuter kvar så kom det en reducering, och strax därefter en kvittering. Och så var det match igen. FBK hade en puck i stolpen, men det blev ändå Linköpingsseger till slut. Och efter den matcher så har det inte varit något snack, utan LHC har varit bättre. Så till slut visade det sig att det bara blev en semifinal till på Östgötaslätten, men konstigt nog är det ändå Linköping som är i final. Som det kan gå.


Det är tveklöst dags för en blåvittuppdatering, det var länge sedan sist. För någon månad sedan hade jag förlikat mig med att det skulle bli en mellansäsong. Ungt, orutinerat lag med nya tränare som ville spela ett offensivare spel. Inget fel i det, men det kändes som att det nog skulle ta ett år att ställa om.

Men sedan dess har det gått bra. Sammanlagt 12-0 på de tre senaste matcherna (inte mot något jättemotstånd, men ändå), och vi har hållit nollan i 13 av de 14 senaste halvlekarna. Jag har inte sett någon av matcherna, men enligt alla beskrivningar verkar laget spela betydligt stabilare än vad jag ens vågat hoppas på. Att vi dessutom vilat många bra spelare (idag stod Niclas Alexandersson, Stefan Selakovic, Adam Johansson och Andrés Vasquez över) men ändå gjort väl ifrån oss känns också som ett bra tecken.

Nackdelen är att förväntningarna och, framför allt, förhoppningarna inför säsongen börjar höjas. Jag försöker att intala mig att försäsongsresultaten inte betyder något alls, men ändå kommer det tankar som säger att vi kanske kan vara i ett topplag i år, trots allt.


Som den blåvittnörd jag är så uppskattar jag de nya spelarpresentationerna på den officiella hemsidan. Alex framtidsplaner (och backlinje i drömlaget), Jonas Hellbergs En dag, ett liv, Gustav Svenssons ölöppnare och Bastian Anderssons smicker för flickvännen är precis sånt som en nörd som jag vill läsa. Alla ni normala människor som läser min blogg kan nog hoppa över presentationerna.


Det var visst en landskamp i fotboll i går, men eftersom jag inte såg den så tänker jag låtsas som att den aldrig har spelats. Så vänta er inga kommentarer kring den.

It's no secret that a friend is someone who lets you help

Publicerad 2007-03-27 14:19:43 i Allmänt

Det har gått några dagar sedan mitt senaste inlägg, och det har hänt en hel del sen dess. Så jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Fast allra först så ska jag berätta att jag har fått jobb. Ett jobb som jag väldigt gärna ville ha, som verkar både utvecklande och trevligt. (Är det anställningsintervjuerna som får mig att skriva sådana klyschor? Då går det nog över snart, hoppas jag.) Den andre maj börjar jag, så det är bara fem veckor kvar!

Problemet med att det bara är fem veckor tills jobbstart är att det inte är så enkelt att hitta en bostad. Jag har väl ringt runt till tio fastighetsbolag idag, och bara fått ett par halvnapp. Och även där kan det vara svårt att komma till redan i början av maj. Jaja, det löser sig nog så småningom, men jag kommer knappast kunna flytta in i någon drömlägenhet redan innan jobbstart.

Just bostadsletandet har fått mig att inse att allt det här med jobbet faktiskt är verkligt. Under helgen kändes det inte som att det var på riktigt, men sedan dess har det så sakta gått upp för mig att det verkligen kommer att hända. Vilket både känns nervöst och roligt.


Ett tack till robodan och stina47 för att jag fick våldgästa dem i helgen. Både trevligt och praktiskt!

Jag instämmer i stinas beröm till eskju divine, de var riktigt bra i torsdags!

Ett par skojsiga länkar kanske? Båda är U2-relaterade. För det första så verkar det som att resten av gruppen inte riktigt delar Bonos åsikter, och så ett klipp med en inte alltför duktig gästgitarrist.

Äntligen på väg, jag förlänger mina steg

Publicerad 2007-03-22 00:36:35 i Sport

Det har varit för lite sport på den här bloggen på sistone, så det tänkte jag göra något åt. Egentligen borde jag ha lärt mig efter förra årets totalfiasko, men jag försöker igen. Jag tänker tippa allsvenskan. (Till mitt försvar kan jag kanske säga att mitt hockeytips gick helt okej.)

På sätt och vis är det dumt att tippa redan nu, eftersom det är 10 dagar kvar innan transferfönstret stänger. Och så brukar ju trupperna ändras en hel del under sommaren. Men för att hinna före medias tips så kommer mitt här och nu.

1. Helsingborg - Mest för att Henke och Stuart Baxter kommer att vara med hela säsongen i år. Efter att de två kom i somras så var HIF det bästa laget i allsvenskan.

2. Elfsborg - Inte tappat någon spelare, men fått in två bra nyförvärv i Florén och Keene. Men det är svårt att försvara ett SM-guld så de blir tvåa.

3. AIK - Har nog den bredaste truppen i allsvenskan, och har värvat smart. Men de har lite mer tryck på sig denna säsongen, och motståndarna har nog bättre koll på gnaget i år.

Nu fegar jag ur. Jag har så svårt att placera laget som kommer nu att jag helt enkelt väljar att placera lagen på plats 4-9 i bokstavsordning. Alla de här lagen har hög potential, men också svagheter som kan vara allvarliga. (Lag 10 till 14 presenteras som vanligt.)

4-9.

Djurgården - Ny tränare men ungefär samma spelartrupp som förra året. Borde kunna prestera bättre än förra säsongen, men har ändå en hel del att bevisa.

Halmstad - Jag trodde på dem redan förra året, men då floppade de. Ett par bra kompleteringar av truppen (främst målvakt) samt Halmstads tradition att vara riktigt bra vart tredje, fjärde år gör att de hamnar i den här gruppen.

Hammarby - Kom trea förra året trots poängavdrag och massor av skador. Men till den här säsongen har halva startelvan försvunnit och bara delvis ersatts. Bajen har nog en väldigt hög potential, men känns inte stabila någonstans.

IFK Göteborg - Nya tränare men liten omsättning i truppen. Har kanske inte riktigt samma bredd som tidigare år, men många unga spelare som kan gå framåt. Kan nog (precis som Hammarby) vara riktigt ojämna, läget liknar det som blåvitt hade 2003 då varannan match var utmärkt och varannan tämligen usel.

Kalmar - Liten spelaromsättning, en bra tränare och en skyttekung. Men även en lite tunn och därmed skadekänslig trupp. Och så är frågan om skyttekungen är kvar till hösten. Har dessutom fått ett visst favorittryck på sig, och det undrar jag om KFF trivs med.

Malmö FF - Nog den namnkunnigaste och dyraste truppen, men laget känns precis lika felbalanserat som förra året. Mängder av offensiva spelare på plan, som tröttnar i andra halvlek och då rasar MFF-s mittfältsspel. Då ramlar det in mål i baken, och de är alltid mittbackarna fel. Så då köper Malmö några mittbackar till och hoppas att det hjälper, vilket det inte gjort hittills. Med en annan tränare hade jag haft MFF topp fyra.

10. Örebro - Borde vara bra nog för att slippa bottenstriden, men knappast bra nog för att blanda sig i toppstriden. Och då hamnar man på plats tio i mitt tips.

11. Trelleborg - Hade ett lysande försvarsspel i superettan, och det räcker nog även till att rädda kvar TFF i allsvenskan i år.

12. Gais - Tunga i tapp i form av Stephenson och framför allt Keene, men en bra tränare räcker för att undvika nerflyttning. Att jag ändå bara har dem på plats tolv beror även på det beryktade, svåra andraåret.

13. Gefle - Tappat halva backlinjen, men gnetar sig kvar i år igen.

14. Brommapojkarna - Kanske inte så orginellt att ha dem sist, men något lag måste ju hamna här också. Kan klara sig kvar, men då krävs en bra start.


Och så en sista fråga, som inte alls har med fotboll att göra (tror jag i alla fall.) Vad handlar egentligen Beatles Magical Mystery Tour om? Jag såg större delen av den på youtube för någon dag sedan, och den verkade bra konstig. Fast ganska rolig ibland. Och så är beatlarna söta som magiker.

Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam

Publicerad 2007-03-19 20:06:21 i Allmänt

Ett par youtube-klipp kanske? Jag är inte någon Ricky Gervais-fan, men det här inslaget är fullständigt briljant. Missa det inte!

En gammal favorit, men eftersom jag inte sett det innan så får det vara med. Det ser riktigt roligt ut!


Annars så har jag träningsvärk i armarna idag. Det är jobbigt att flytta en gran, vet jag numera. Just en gran hade blåst ner på en stuga nere vid vår stuga, så jag och pappa var iväg igår och sågade upp större delen av graneländet, och körde iväg den. Hela projektet tog ett antal timmar (bitvis beroende på att motorsågseländet bråkade) och tog på krafterna. Men det gick i alla fall. Dessutom har jag verkligen fått en känska för hur effektiva alla skogsmaskinerna är.


För ett par dagar sedan insåg jag att jag inte har skrivit något om vad som hänt med mitt "musikkårsstycke". Anledningen är så enkel som att det inte har hänt något med det. Jag glömde helt enkelt bort det, och så får det nog förbli. Det känns som för mycket jobb med att skriva ut alla stämmor, och dessutom tror jag inte att det någonsin skulle bli spelat ändå.


Nu ska jag titta på Göran Persson-dokumentären, jag tror att den kan vara intressant.

She has trouble acting normal when she's nervous

Publicerad 2007-03-15 23:43:26 i Allmänt

Robert Gustafssons medverkan i Melodifestivalen var det ja. Men allra först ska jag bara nämna att jag har valt ut 47 favoritbilder av de 200 som ligger på mitt flickr-konto och gjort ett "set" av dem. Om någon skulle vara intresserad.

Men nu (äntligen!) till Robert Gustafsson. Någon gång under sketchen kände jag att jag har börjat tröttna på hans miner. Han har ju varit mer eller mindre oavbrutet på teve de senaste 15 åren (okej jag överdriver, men ni fattar vad jag menar), och när manuset som han ska utgå ifrån är halvdant så tröttnar jag snabbt.

Inte för att han är dålig, utan bara för att jag har sett det så många gånger förut. Men när Robert har fått bra manus att jobba med (till exempel nästan allt som Killinggänget har gjort och skenbart) så fungerar han jättebra. Sedan så stör jag mig på att han måste återanvända sina karaktärer så ofta. Roland fungerade väldigt bra (för bra, men mer om det senare) i Torsk på Tallinn, men insatsen i melodifestivalen kändes bara seg.

Nej, jag skulle vilja se Robert Gustafsson spela fler icke-komiska roller, för jag tror att han skulle kunna fixa även andra. Jim Carrey lyckades gå från sina lätt överspelade tidiga verk till att spela mer normala roller, och Bill Murray är bra i (den annars lätt överskattade) Lost in Translation. Robert har ju trots allt fått en guldbagge (bäste manlige skådespelare) för en hyfsat normal roll, så jag tror att även han kan.


Men nu kan det vara dags att återvända till Roland och Torsk på Tallinn, och vad jag egentligen menar med att han fungerar för bra i den filmen. Jag tycker att Torsk på Tallinn är jättejobbig att se på, och det är Rolands fel. Alltihop. Jag vet att en del påstår att filmen är en komedi, men så ser jag det inte alls. Jag engagerar mig alldeles för mycket i Roland för det, och jag känner alldeles för mycket för honom. Kort och gott så identifierar jag mig fullständigt med honom. Det är något i hans tafatta men välmenade sätt som fastnar, och som gör att filmen bara känns sorglig. Värst är det nog när han sätter upp och tar ner handdukshängaren som det står hennes på. Han satsar så högt, går in hundra procent men misslyckas ändå, för att han inte vågar eller kan ta det sista lilla steget som skulle ha behövts.

Så allt som allt är jag tacksam för att inslaget i melodifestivalen inte var lika välgjort som Torsk på Tallinn, och för att Roland inte drabbade mig lika hårt den här gången.

It won't be long until the summer comes

Publicerad 2007-03-12 17:24:46 i Allmänt

Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om Robert Gustafssons medverkan i melodifestivalen, men det får vänta. Vädret idag har varit alldeles för bra för att sitta inne och skriva så istället gick jag och min kamera ut på en romantisk promenad. Här är delar av resultatet.En liten bonus får det bli. Eftersom 47.se ligger nere så får jag helt enkelt rapportera in mina 47-fyndigheter här. När jag kom tillbaka från dagens promenad hade jag 47 bilder i kameran. I morgon fyller Adam Clayton 47 år, och här finns en dubbel 47:a! Och i mitt pensionskuvert, som kom idag, så står det att jag har 47 200 kr på mina konton. Fast det blir ju inte så mycket om man ska slå ut det över några år, så det är tur att det är ett tag kvar innan jag blir pensionär!

But I know I'm on a losing streak, 'cause I passed down my old street

Publicerad 2007-03-09 12:32:22 i Allmänt

Det sägs att ett av tecknen på att man börjar bli gammal är att man tröttnar på att köra bil, och om det är sant så börjar jag nog bli gammal. För fy vad tråkigt det var i går och i onsdags. Nu kan det kanske bero på att jag körde 78 mil på två dagar, och största delen var på seg motorväg. Men urtråkigt var det hur som helst. I början körde jag lydigt och fint, men efter ett par timmars malande så gick det inte riktigt. Varje gång jag tittade ner på hastighetsmätaren så hade den flugit upp i 120 km/h. Så då saktade jag in igen och la mig på 110, bara för att 10 sekunder senare märka att jag körde i 120 igen. Om det inte råkade vara nerförsbacke eller många långtradare att köra om, för då var det närmare 130.

Min grundsyn på hastighetsbegränsningar är att de som satt dem antagligen är bättre på att bedöma vägarnas säkerhet än vad jag är, och att de knappast bara har gissat när de satt sina gränser. Så jag försöker att följa dem, även om jag inte alltid lyckas helt. Som på min senaste turné då. Annars måste jag uttrycka min beundran för alla dem som kör mycket i jobbet, jag är absolut inte avundsjuk på dem.


Nu har jag äntligen sett dokumentären där robodan gråter!


Bilen som jag körde mina 78 mil hade ingen cd-spelare, utan jag fick lyssna på gamla kassetter. Vilket framkallade ett och annat gammalt minne. Bland annat lyssnade jag igenom det band med U2-låtar som jag fick av min bror på min 15-årsdag (tror jag att det var). Jag fick Achtung Baby samtidigt, men det var blandbandet jag föll för (då, nu är achtung baby min favoritskiva, alla kategorier). På en del av de andra banden fanns det lite fin gammal 80-talsmusik, som Def Leppard, Extreme och King's X. Det enda problemet är väl tiden hade hunnit ända fram till typ 1995 innan jag lyssnade på dem. Kan jag skylla på att jag var ung och dum?


Finns det mer än ett sätt att tolka uteblivna kommentarer om en hårklippning på?


Jobbig reklam här på blogg.se just nu, jag vill inte ha rörlig reklam!

No, the sweetness will not be concerned with me

Publicerad 2007-03-05 15:05:18 i Sport

Skid-VM är över, tyvärr. Eller ja, det är väl bra för min dygnsrytm. Att sova fyra timmar, vara vaken i tre och sedan sova tre timmar till sliter. Inte så att det är synd om mig, jag var ju inte tvungen, men det är bra skönt att kunna sova nio timmar i sträck. Annat var det när jag delade ut tidningar på sommaren för en sådär tio år sedan, då blev det till att sova två gånger per natt under en längre tid. En av effekterna är att timmarna som man är vaken och delar ut tidningar känns som en dröm efteråt. Och det kan vara problematiskt när dröm och verklighet flyter ihop. En gång fick jag ett telefonsamtal precis när jag skulle gå och lägga mig igen. Det var från den indiska ambassaden i Stockholm, som ville ha tag på min bror. Visst, visst sa jag, jag ska be honom ta kontakt. Och så somnade jag. Bara för att vakna fyra timmar senare och inte ha en aning om jag hade drömt eller och det verkligen hade ringt från ambassaden.


Skid-VM var det ja. Bara för jag skrev om att ingen junior hade tagit någon VM-medalj på distansåkning så gjorde två stycken det precis efteråt. Dels vitryssen som hade en sjuk tur med startnumret, men även norskan Johaug som till och med är ett år yngre än Kalla. Johaugs insats var verkligen imponerande, där har Kalla något att bita i framöver. Närmast på junior-VM, men där vinner nog Kalla. 5 km fritt och 5+5 km med skidbyte gynnar tveklöst fristilsspecialisterna, och på fristil är Kalla redan i den yttersta världseliten.

På det stora hela taget var VM bra, även om de svenska resultaten var lite svaga. Eller ja, 14 topp 10-placeringar är inte så illa, men bara två medaljer var lite lite. Masstarterna var ovanligt underhållande, och bara ett dopingfall (än så länge). Fast nu börjar man ju undra kring de ryska herrarna, som har lyft sig ordentligt i år. En fast för EPO och två andra avstängda i fem dagar på grund av för höga blodvärden. Det blir nog svårt att lita på ryssarna framöver.


Samtalet från ambassaden var verkligt, ifall någon undrar.


Den här bilden är från i lördags, och visar att det har grott under snön. Alltid något.

V?r igen

Lite till

Publicerad 2007-03-04 00:13:26 i Kursivt

Jag låtsats som att jag glömt
de ord som du sa
jag tror, jag tror att du ser det
men låter det va

du låter mig få tro
låter bubblorna få flyga
lite till

Jag tror, jag tror att jag väntar
ännu lite till
jag tror, jag tror att jag väntar
med att säga allt jag vill
men jag tror, jag tror du förstår
att du var viktig för mig
jag tror nog inte du vet
allt jag kände för dig

jag låter mig tro
jag låter bubblorna flyga
lite till

glöm det som var
glöm den jag var
ja, glöm det som var
glöm det som hände
glöm allt som inte hände
lite längre
lite till


Lyssna?

(En av anledningarna till det här inlägget är att se om det går att posta inlägg, blogg.se har ju inte funkat något vidare den senaste tiden. En annan anledning kan väl vara att det tar ett par timmar att skriva och spela in en låt, och har jag väl gjort det så får jag allt sprida den.)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela