Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

SM-guld!

Publicerad 2007-10-29 20:17:12 i Allmänt

Så underbart det är att blåvitt vann! Efter elva års väntan, skattehärvor, förlorade finaler och missade guldstrider så kom det äntligen ett guld, och det känns som att all väntan bara har gjort det mer speciellt. Man var ju lite bortskämd under nittiotalet.


Själva matchen valde jag att inte följa alls. Efter mötet med AIK funderade jag på att ta mig till Göteborg och se matchen på plats, men efter att ha kollat restiderna så kom jag fram till att det inte var värt det. Jag var tvungen att jobba idag, och nattbuss upp kändes lite väl. Nästa plan blev att se matchen på en sportbar, men även här kom tvivlet. Jag var så nervös på Råsunda förra veckan att jag inte var säker på att jag skulle orka med en sådan pers igen.


Radio är det allra värsta sättet att följa fotboll på, så lösningen blev att skärma av mig helt. Jag stängde av mobilen och följde först skidåkningen på teve, och när den var slut så gav jag mig ut och sprang en mil. När jag kom tillbaka så började fyran sändning, och där fick jag reda på hur det hade gått. Så nu vet ni vad jag gjorde i söndags eftermiddag.


Det var ett tag sedan jag åt pyttipanna, men nu har jag ätit det två dagar i rad. Det är gott, speciellt när det har blivit guld.


Jag fegade i våras och gav ett ofullständigt tips, men så här i efterhand så känns det hyfsat. Jag missade på Helsingborg och Gefle, men annars var jag inte så tokigt ute i alla fall. Möjligen att jag underskattade blåvitt en aning, men jag tycker nog att jag hade mer rätt än majoriteten av experterna.


Det får vara allt, för nu ska jag vara glad ett tag till hade jag tänkt.

Stockholm vaknar långsamt, på droger och på sorg

Publicerad 2007-10-23 21:33:24 i Allmänt

För blåvitt vann igår!


Inte för att det var någon fantastisk match, eller för att blåvitt var så särskilt värda att vinna, men vad skön segern var igår! Det var en på förhand svår match, och den blev svår. Men vad gör det när det blev tre poäng, såhär på slutet av säsongen är det bara poängen som räknas. Nu är de "bara" Trelleborg som står i vägen för ett sm-guld, och det borde ju inte vara omöjligt. Men enkelt är det inte, och definitivt inte klart på något sätt.


Jag var på AIK-matchen, och oj vad nervös jag var. Till viss del för hur det skulle gå att ta sig in och ut från arenan (det var bråk både före och efter), men främst under själva matchen. Det finns nog inget mer nervpirrande än uddamålsledningar, och en sådan hade blåvitt länge. Men det gick ju som sagt vägen.


Någon större analys av matchen kan jag inte ge, dels var jag för nervös för att kunna analysera riktigt, och dels så hade jag halvdan sikt. Målet såg jag knappt alls till exempel. Men vad gör väl det.


Det har varit lite dåligt med uppdateringar på sistone, och det beror främst på att jag (som nämnts innan) har börjat jobba som konsult på ett företag några mil utanför staden. (Jag har inte bytt jobb om någon nu tror det, utan bara blivit uthyrd.) Så numera åker jag buss, och eftersom busstiderna är som de är så går jag numera upp klockan sex på morgonen. Att jag dessutom kommer hem senare än vanligt gör att det inte finns lika mycket fritid som innan. I torsdags var jag så vuxen så att jag gick och la mig klockan nio, efter att ha kommit hem från jobbet halv sju. Då blir det inte mycket bloggat.


Så nu det blir bara lite höstlöv.October, and the trees are stripped bare

Publicerad 2007-10-09 16:21:40 i Allmänt

Jösses vad tiden har gått sedan mitt senaste blogginlägg. Riktigt varför det dröjer vet jag inte, för så upptagen är jag inte. Kanske beror det på att det inte känns så lockande att sätta sig framför datorn efter åtta timmars stirrande på jobbskärmen. Nåväl, desto mer att ta upp nu då. För det första så ska jag förvisas till företagets version av Gulag. En månad bara sägs det, men jag har arbetskamrater som fick höra samma dom men som fastnade där i flera år. Vårt arbetsläger består av att arbeta som konsult åt ett företag i vår bransch som ligger ett par mil utanför staden. Fast nej, så tråkigt är inte jobbet därute. Det som stör är väl snarast de 40 minuter som resan ut dit tar med buss, och att den mest lämpade bussen går redan klockan sju. Det blir till att ställa ett gäng väckarklockor nästa vecka om det ska gå.


Å andra sidan har det ryktats om Kazakstan, och då känns ju Sörmländsk skärgård ganska så okej ändå. För att trösta mig och för att kunna ladda upp så har jag tagit ledigt på torsdag och fredag den här veckan. Det ska däremot bli skönt.


Ny Winnerbäck skiva har det kommit, så den har jag förstås köpt. Jag vet inte om jag är redo för ett omdöme redan nu, men några bra låtar finns det allt. Tidvis är min favorit, tror jag. För några år sedan diskuterade jag och min syster just Winnerbäck, och kom fram till att han hade blivit lite för lycklig. Genren ledsna vita män med akustiska gitarrer fungerar bättre än glada vita män med akustiska gitarrer typ. Så vi kom fram till att för musiksveriges skull så borde sambon helt enkelt dumpa Lasse. Lite hårt kan det kanske tyckas, men allt för konsten och så. Lyssnar man på skivan så kan det verka som att det är just precis det som har hänt. Fast å andra sidan så måste ju det lilla ordet manus efter Winnerbäcks namn betyda något. Jag har inte sett det på någon av hans tidigare skivor.


Nu så väntar jag på den nya kentskivan, även om jag måste säga att singeln inte har fastnat alls. Medelmåttig på sin höjd, men det ska väl sägas att jag bara har hört den ett par gånger. Jag lyssnar ju bara på P1 numera.


Allsvenskan är lite onödigt spännande, hur ska jag kunna vänta i två veckor innan nästa omgång? Jag borde ju kunna njuta eftersom blåvitt redan har överträffat mina förväntningar, men när guldet bara är två omgångar bort så är det mer ångest än glädje. Tur att det kommer lite EM-kvalmatcher att vara nervös för under tiden.

Lördagen var fantastiskt fin. Sol, hyfsat varmt och väldigt vackra höstlöv. Jag tycker ju om att fotografera höstlöv och sånt, men i lördags hade jag lämnat kameran hemma. Jag skulle bara lämna in böcker på biblioteket, men det blev en promenad på några timmar som även innehöll en del biltittande. Lite som av misstag hamnade jag mitt i både enbackar och lövskogar, och insåg att bättre möjligheter än så här för att fotografera hösten får man sällan. Hur som helst beslöt jag mig för att fota löv dagen efter. Problemet var bara att vädret inte var alls lika mysigt på söndagen. Men på eftermiddagen började dock molnen spricka upp, så jag gick ut på lövjakt.


Men naturligtvis molnade det på igen. Jag tog lite bilder ändå (se nedan), men de blev på sin höjd halvbra. Efter någon timme började de ljusna vid horisonten igen, men då tog kamerabatterierna slut. Det var väl helt enkelt inte min dag.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela