Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

I was only for to die beside

Publicerad 2011-06-23 18:04:54 i Allmänt

En gång i bloggens barndom så spreds det länkar rätt så friskt. Det är några år sedan nu, men det kan vara dags för ett återfall, tycker jag.

Så först ett saxofon(?)-solo (2:20 in i klippet, missa inte keybordistens min).

Sedan lite fransk humor, och så lite onödigt censurerande på det.

Som avsluting blir det en bild, från gårdagskvällen.Fokus är överskattat.

Making life-size models of the velvet underground in clay

Publicerad 2011-06-13 22:29:32 i Allmänt

Jag tittade på gårdagens bilder på jobbet idag, och då var de ordentligt mörka. Inte alls så ljusa och fina som de är på min bärbara dators skärm. (Det är faktiskt ett rätt irriterande problem för mig, att jag inte vet hur bilderna ser ut på andra datorer. Jag är rädd att jag förmörkat många bilder för mycket.)

Så här är en bild från tjugo över tio i kväll, oediterad.Sommaren ftw!

Tonight, the moon is a mirrorball

Publicerad 2011-06-12 23:07:36 i Allmänt

Det är rätt märkligt egentligen. (Eller ja, går man på Skalmans linje om ekliptikans lutning och så, så är det väl helt naturligt.) Klockan är nästan elva på kvällen, och det är ljust ute. Det får bli två bilder på skymningen, att ha till vintern som en påminnelse om fördelarna med att bo i Sverige.

Dessutom var det en anledning till att testa kamerans "smälta-ihop-sex-bilder-för-att-reducera-brus-funktion". Den verkar vara klart användbar.

It's crazy what you could've had

Publicerad 2011-06-06 22:12:44 i Allmänt

Lite märkligt är det. Trots att jag har bestämt mig för att det är helt ok att efterbehandla bilder, så bär det fortfarande emot att göra stora ändringar. Små, knappt synbara, går bra, men de stora som verkligen gör skillnad känns som fusk. Även fast jag har bestämt mig för att det är kosher.

Äh, det här med att en bild säger mer än tusen ord kanske stämmer, så jag lägger upp ett exempel.

Utan korrigering:Efter korrigering:Hur som, det hade känts bättre om bilden hade sett ut som den undre direkt. Jag får jobba på det.

Lite fler bilder, där den sista har förbättrats markant efteråt.Lite mycket bilderblogg här på slutet, men jag gillar min nya kamera så skarpt att det har blivit många bilder.

Men det är kanske inte någon ursäkt till att inte skriva mer, egentligen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela