Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Även om jag lämnar dig nu, för andra gator och torg

Publicerad 2011-01-22 17:38:02 i Allmänt

Vilken meningslös helg. Jag går bara och väntar på att åka på jobbresa till Tyskland i morgon eftermiddag. Det enda jag ser fram emot är att få komma tillbaka igen om två veckor. Och så vill jag ju inte ha det.

Förresten. Hur smart är det av Timo Räisänen att ge ut sin bästa låt som reklamfilmssoundtrack? (Nya tider, antar jag.) Känns fel att sitta och se en reklamfilm (för ett bolag som verkar i en stad som jag ens inte bor i) flera gånger i rad.

Jag kommer i alla fall få lite mer solljus i Tyskland än vad jag hade fått annars. Synd bara att jobbdelen av resan känns så usel.

She walks along the edge of where the ocean meets the land, just like she's walking on a wire in the circus

Publicerad 2011-01-16 18:55:36 i Allmänt

Jag hade en dröm i veckan som gick. Jag drömde att det helt plötsligt var mars, att solen lyste och att det var den där första doften av vår i luften. Om man kan må riktigt bra i dröm så gjorde jag det. Men sedan så insåg jag, i drömmen, att det ju var typ den 10 januari bara någon dag innan, och att tiden verkade ha gått absurt fort. Två månader bara borta. Så känslan blev helt plötsligt väldigt kluven.

Även när jag vaknade så var kluvenheten kvar. Jag skulle gärna ha mars, sol och vårkänslor, men redan som det är så passerar livet väl fort. Till slut kom jag fram till att jag trots allt inte vill missa de två månaderna som jag har framför mig.

Inte mycket till inlägg det här, inte särskilt speciella tankar. Men det är sällan som livets villkor känns så tydliga, så jag kom fram till att det trots allt var värt att skriva ner. (Om det är värt att läsa är nog en annan sak, men den här bloggen finns för att jag ska kunna skriva, inte för att någan ska läsa.)

Och jag sjöng melodin när jag var en ung katt som du

Publicerad 2011-01-09 22:21:24 i AllmäntIgår och idag har jag, som inte har åkt längdskidor på 15 år, suttit och svurit åt skidvalla. Och känt mig en aning löjlig efteråt.

För humörets del blev det till att se svt-s OS-krönika igen. Den kan rädda även den sämsta dagen. Den är ännu viktigare nu när min video är sönder, så att de gamla krönikorna inte går att se. (Till råga på allt är jag rädd för att Turin-krönikan försvann i den senaste flytten. Elände.)

Snön är också mest ett elände, här är några bilder på den.


Feeling lost and feeling blue

Publicerad 2011-01-01 11:18:14 i Allmänt

Jag tänkte sammanfatta 2010 med lite favoritbilder. Jag såg att jag har hyfsat med bilder från varje månad under fjolåret, vilket är ovanligt för mig, så det blir en per månad. Först hade jag tänkt att ta de fotografiskt bästa, men när jag satt och valde så kom jag fram till att jag även skulle ta representativa foton. Så att det går att skriva någon liten rad till dem, vilket hjälper mig om några år att komma ihåg lite mer av vad som hände 2010. Det får bli en avvägning mellan bildkvalitet och historia.

De flesta bilderna tror jag att jag har lagt ut på bloggen innan, men nog inte riktigt alla.

Januari:Det var mycket snö även för ett år sedan.

Februari:San Diego. Jag tillbringade så gott som hela månaden utomlands, på grund av jobbet. Dålig tajming med OS, för det innebar att jag fick se Kallas guldlopp på tyska på en 14-tums hotellrumsteve. Och kommentatorn nämnde bara Björgens och Smiguns starka 5-kilometerspasseringar, så innan Kalla dök upp vid 7.3 kilometer så hade jag hunnit börja misströsta. Ferrys guld sågs på samma lilla teve, Haags silver i dubbeljakten sågs på en lite större hotellrumsteve nära Frankfurts flygplats. Herrarnas dubbeljakt såg jag (i efterhand, men det var jag för jetlaggad för att inse då) på en barteve på flygplatsen i San Fransisco, stafettguldet läste jag om på ett hotell i San Diego och curlingguldet såg jag (direkt!) på en hotellrumsteve i just San Diego.

Mars:Fotot är taget i slutet av månaden. När det togs trodde jag att det skulle ta många veckor att bli av med snön, men det allra mesta försvann på bara några dagar. Känns rätt hoppfullt nu, även om det nog dröjer ett litet tag till innan det börjar smälta.

April:Det kom en vår till slut.

Maj:En vår med körsbärsblommor.

Juni:Tysk stad i gammal stil. Från en jobbresa precis innan midsommar.

Juli:Fem veckors semester!

Augusti:Hejdå till min gamla lägenhet i miljonprogrammet.

September:Londonsmog i kvällsljus. Från en jobbresa.

Oktober:Gult, gult, gult. (Oj, vad många bra höstbilder det fanns att ta härifrån. Svårt att välja.)

November:Solnedgång över molnen. På väg till Tyskland.

December:Orkidéer och adventsljusstakar. Julen är inte så dum.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela