Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Jag tror...

Publicerad 2008-04-26 23:34:37 i Kursivt

Jag tror att du ser vad du gör
In i elden för att renas
men du brinner bara på
In i skogen för att tysta
alla röster som du hör
Betala priset och förstå
vad som är värt att kämpa för

Världen snurrar när du ligger still
Det må va svårt att lyfta luren
men det är bara du som skäms
Det är så lätt att vara ensam
att få slippa bjuda till
Men om natten skräms
så kan du ringa när du vill

Jag ser att du vet hur det görs
När du strävar, du stiger
du lyfter, kämpar, förmår
Låt dem smäda och skrika
det är deras demoner som hörs
Du vet att det går
så låt världen få se att du törs

So wake up, wake up, it's T-shirt weather

Publicerad 2008-04-24 21:26:46 i Allmänt

18 grader och sol. Tänk att det kan kännas så underbart. Det märktes direkt när jag gick ut på lunch att det var varmare idag än innan (tidigare i veckan har östersjön kylt ner temperaturen till ca 10), och på eftermiddagen tog sig termometern upp till just 18 grader. Synd bara att man satt fast på sitt kontor, när dagen var som gjord för att ta med sig en filt ut till en grön gräsmatta och ligga i solen och läsa en bra bok.

Men en glass i solen på väg hem från jobbet blev det, en stor, smarrig daimstrum. Det var inte så illa det heller.

Bilder från igår:

Jag hittar ständigt nya kullar att ta bilder ifrån. På något sätt är det charmigt att oavsett hur Nyköpings byggherrar har försökt så lyckas staden inte bryta sig lös från skogen.

Efter lite tiggande så har jag numera två skärmar på jobbet! Lyxigt värre, även om de tyvärr har lite olika färgnyanser. Men det kan jag leva med. Och ja, jag tycker att jag behöver två skärmar. När jag räknade efter för några dagar sedan hade jag femton fönster uppe, och då blir det lite trångt på skärmen.

Annars kommer det nog att dröja med bloggandet, tjänsteresa, flytthjälp och dop väntar framöver!

The heart is a bloom, shoots up through the stony ground

Publicerad 2008-04-20 14:09:31 i Allmänt

Jag har nog använt rubriken innan, men jag kom inte på någon bättre. Eller hur ska man annars beskriva följande bilder?Efter som himlen ser ut såhäridag så hade jag tagit mig upp till den här toppen.På håll ser det ut som ett berg, men på nära håll ser man att det snarast är en inverterad grusgrop, eller vad ska man kalla den här stenhögen annars?Utsikten är i alla fall bra härifrån.Många enar blir det.Fyra nyanser av brunt.Men på andra sidan vägen var det redan vår.Efter att ha tagit bilderna så åkte jag in till stan, köpte en glass och satte mig i solen nere vid ån. Ibland går livet att uthärda, i alla fall i några minuter.

I know that I am like the rain

Publicerad 2008-04-12 19:00:24 i Allmänt

Först. Om ni bara är det allra minsta instresserade av Simon & Garfunkel så får ni inte missa boxen jag tipsade om i förra inlägget. I och för sig finns det med en hel del tveksamma låtar, och skiva två och tre är uselt producerade (tänk vilken otjänst Bob Johnston har gjort mänskligheten), men det finns ändå en massa bra kvar. Framför allt är jag kär i America. För bildspråket, för hummandet i inledningen, för den kyligare stämningen efter halva låten och för crescendot under "counting the cars on the New Jersey turnpike"-raden.

The Wire också. Säsongens första avsnittet var lite trevande, men i går så började det röra på sig. Serien är lysande, men se på egen risk. Om ni börjar följa den så kan ni fastnar så illa att ni måste säga nej till sociala saker på fredagskvällarna framöver. Den första anledningen till att jag såg programmet var att det spelas in i Baltimore, men jag fastnade för att serien var så bra. Numera bryr jag mig inte om att det är just B-more, men det händer att jag rycker till när jag väl känner igen mig. I gårdagens avsnitt var det Orioles Park som var bekant, och även basebollfansens ointresse. När jag var där verkade en och annan mest se det som en ursäkt till att dricka öl, och med tanke på hur usla Orioles är så kan jag förstå det. (Uselheten beror på att Orioles saknar en japan, alla bra lag har en japan. Men mer om det någon annan gång.)

Just det ja, ni borde se the Wire. Det var bara det jag skulle säga.

Jag har haft många besökare de senaste dagarna, i fredags slogs det rekord med 99 unika träffar. Anledningen var att en välbesökt (med mina mått i alla fall) fotbollsblogg länkade hit. Så nu får det bli några fotbollskommentarer, om det nu fortfarande finns folk som irrat sig hit från den länken. Jag såg inte Örebromatchen, men både mot Malmö och Halmstad blev laget väldigt långt. Backlinjen har legat alldeles för lågt samtidigt som anfallarna har pressat högt upp (speciellt mot Malmö). Mittfältet har hamnat lågt för att det inte ska bli luckor framför backlinjen, och då blir anfallarna totalt övergivna. När vi väl har försökt att bygga upp spelet bakifrån har laget tryckts ihop eftersom det har funnits en stor brist på djupledslöpningar framåt. Utan Hysén på mittfältet finns det ingen som tvingar motståndarnas backlinje att backa, och därmed ge större spelutrymme för blåvitt.

Det var bättre idag mot Norrköping, men det finns mer att göra. Försvaret tryckte upp som de skulle, men särskilt många bollar in bakom pekings backlinje blev det inte. Jag tyckte lite synd om Jakob Johansson (som väl såg lite kvickare ut nu än han gjorde förra året?) som slog en bra boll på Wallerstedt, men fick se en av backarna vinna löpduellen utan minsta problem. Med lite snabbare anfallare hade alternativet ut mot hörnflaggan funnits som en enkel och säker lösning. Jag tror att det hade räckt långt med en hyfsat snabb forward.

Men att ta åtta poäng på fyra matcher trots tveksamt spel är ändå en styrka, och 18 matcher raka matcher i allsvenskan utan förlust är ganska hyfsat.

Nu när det viktiga är avhandlat är det dags för hockeyn, som jag bryr mig allt mindre om. Det händer att jag zappar mellan slutspelet och någon ointressant fotbollsmatch, och varje gång jag byter till hockeyn så känns den bara destruktiv. Fasthållningar, slashingar och en massa interferencesituationer som slinker igenom, och då har det ändå blivit betydligt mycket bättre efter regelåtstramningarna. Jag har inte så mycket emot tacklingar eftersom det åtminstone kräver lite talang för att få in en tackling, men det ständiga viftandet med klubban stör mig. Hur svårt är det att åka runt och hugga med klubban? Den enda talangen är väl att göra det lagom hårt, så att man inte åker ut.

En annan sak som jag stör mig på är att domarna bara dömer efter effekterna. En genomsnittlig tackling kan bli en avstängning om motståndaren skadar sig, En hög klubba kommer man oftast undan med, men träffar man någon så att han börjar blöda så blir det genast extra utvisningsminuter. Tänk om samma principer hade gällt i det vanliga rättsväsendet. Det är okej att köra rattfull så länge som man inte kör på någon, men då jävlar!

Viðrar vel til loftárása

Publicerad 2008-04-06 21:42:52 i Allmänt

Jag har väntat i över ett år på att få använda rubriken, så när jag väl får chansen så måste jag ta den. 4-1 känns skönt, speciellt som spelet var halvdant i första halvlek. Fast blåvitt brukar ju inte vara bra i april. Jag ska förresten försöka att ta mig till Norrköping snart, för jag börjar få allsvensk abstinens.

Ett litet tips om en nästan löjligt billig box. Bra är den också.

Aningen blåsigt i går, men annars var det grymt väder. Så det blev en promenad på några timmar, och jag tog lite bilder.

Blommor, både gula och blåa fanns det.

Efter ett tags knatande i skogen öppnade landskapet upp sig.Över huvudet ven det flygplan.Att samla på stenar kan väl vara en okej hobby, men tyvärr kan den gå överstyr ibland.Tydligen så ska stenarna användas i bygget av ett nytt stort köpcentrum vid motorvägen. Egentligen.Några bilder ifrån förra helgen också. Det här är inte Gunde.Ett par utsiktsbilder över min stad

Fast härinne hade man ingen vidare utsikt, fängelsemurar är nog tråkiga att stirra på i längden.Mycket vatten är det så här års.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela