Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

His ears have heard the holy word and walked among the ancient trees

Publicerad 2007-01-16 22:26:48 i Sport

Jerringpriset delades ut igår, och jag blev överraskad över att Kallur vann. Jag tycker ju inte att ett EM-guld borde räcka, men jerringpriset handlar ju inte så mycket om prestationen som om hur populär idrottaren är. Så det var kanske inte så förvånande trots allt, och absolut inget att hetsa upp sig över. En liten reflektion bara. Christian Olsson kom inte ens topp 10 trots att han hade samma meriter som Kallur, ja snarare bättre. Olsson var trots allt världsetta 2006, och konkurrensen i Europa är hårdare i tresteg än i 100 häck.


Jag har kommenterat fördelarna med silly season innan, och idag kom det äntligen en ordentlig träningsrapport. Det tråkigaste med den var väl att den provspelande reggaepojken "Bling Dawg" (Shavar Thomas) inte var något vidare (missa inte legoliknelsen), men under försäsongen kan man fokusera på allt det som är positivt. Som orden om 16-åringen Jakob Johansson, som av en annan rapportör liknades vid Kim Källström. Kanske är det vi som har "näste Kim Källström" trots allt!

Vill man vara negativ så kan man förstås tolka Johanssons och den från division 2 värvade Ranegies framfart som att resten av vårt lag knappt håller division 1-klass, men jag väljer givetvis att se det som att vi har ett par blivande landslagsspelare på gång!

En liten parantes. Ölme har skrivit på ett kontrakt för 2007, och är därmed lagkamrat med Jakob Johansson. Vad är poängen? Jo, att Ölme hann debutera i allsvenskan för IFK innan Jakob föddes, det ni! (Debuten skedde våren 1990, Jakob är född i juni det året.)


Jag har sökt på youtube efter filmer med svenska framgångar i OS, men bara hittat ett sammandrag från hockeyfinalen och en skakig version av herrarnas sprintfinal. Men det är kanske bättre än inget, trots allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela