Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Svensk fotboll är räddad!

Publicerad 2006-08-24 16:59:04 i Sport

Tillhör du den stora skara som är oroad över svensk fotbolls framtid? Är du missnöjd med landslagets senaste matcher mot Tyskland och de svenska klubblagens misslyckanden i de europeiska cuperna? I så fall kan du numera vara lugn. Svensk fotbolls räddare, Djurgårdens IF FF har bestämt sig för att åtgärda problemen.

I alla fall om man ska tro dagens expressen. Svensk fotboll ska räddas med en bolagiserad fotbollsakademi! Här hade det kanske varit värt att nämna att det redan finns ett antal fotbollsakademier i Sverige, bland annat har Landskrona och IFK Göteborg var sin. I det sistnämnda fallet är till och med en friskola på gång.

Visst är det lite ironiskt. Djurgården, laget där inte en enda junior har tagit en fast plats i laget de senaste sex åren, är de stora hjältarna. Visst har dif lyckats med mycket under 2000-talet, men att utveckla juniorer är de snarast sämst på. Duktiga är de däremot på att värva utländska spelare, just nu har de tio i truppen. Mest i allsvenskan, skulle jag tro.

Nej, det är andra klubbar som är bäst på att få fram unga spelare. Tittar man på truppen till den senaste U21-matchen, ser man att det är gott om spelare från Elfsborg, Hammarby, Halmstad och IFK Göteborg. IFK har med fyra spelare, förutom Oscar Wendt och Kalle Svensson som sålts (och i Kalles fall även hamnat i A-landslaget).

Att kvällstidningarna inte håller så hög kvalitet är väl sin sak, anledningen till att jag blir lite lätt sur är den här. Först sluter tidningen och klubbarna samarbetsavtal, och sedan börjar tidningen producera propagandamaterial. Inte så imponerande.






Uppdatering:
En bonuslänk, att se och beundra. (Har inget med det ovan att göra.)

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-08-25 10:29:41

Ja se Expressen. Djurgården ska alltid lyftas fram som Sveriges räddare. För det första är jag inte orolig för svensk fotboll. Det är otroligt vad vi presterar som litet land. Vi har gått vidare från gruppen i tre raka stora mästerskap nu!!! För det andra är ex. Elfsborg och blåvitt fantastiska talangfabriker där nya unga spelare kommer fram gång på gång och visar sig hålla hög allsvensk klass om inte mer. För det tredje var länken helt suverän:-)

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-08-25 13:54:16

Och titta på Åtvidabergs triumfer:-)

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-08-25 15:18:02

Åtvids triumfer beror ju givetvis på deras gamla samarbete med Djurgården! Iofs sa åtvid upp samarbetet för ett tag sedan när dif krävde en flytt till Linköping, men på något sätt är det nog ändå djurgårdens förtjänst.

Ajaxspelarnas uppträdande var synnerligen sportsligt. Speciellt med tanke på att Heitinga spelar i klubben! (se länktips)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela