Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Sveriges fem mest undervärderade idrottare

Publicerad 2005-10-07 21:26:49 i Sport

5. Niclas Alexandersson, Vänsterback

Har inte spelat vänsterback så ofta, men var trots detta påtänkt som vänsterback inför VM-kvalet mot Ungern. Lagerbäck valde dock att peta Wilhelmsson och spela med ”Alex” på en mer invand högermittfältsplats. Jag är övertygad om att Niclas hade skött sig utmärkt som vänsterback om han placerats där.

 

4. Niclas Alexandersson, Offensiv innermittfältare

När spelet i Ungernmatchen som nämns ovan gick helt i baklås valde Lagerbäck att flytta runt mittfältarna. ”Chippen” gick från vänster till höger, Ljungberg från mitten ut till vänster och ”Alex” steg in centralt. Efter rockaden lyfte Sverige upp spelet, åtminstone en liten aning. Jag var överraskad att man inte bytte till denna uppställning tidigare, då Niclas har gjort klart fler matcher centralt än Ljungberg de senaste åren.

 

3. Niclas Alexandersson, Defensiv innermittfältare

I mitt tycke är ”Alex” den givna reserven på den här positionen i landslaget. Linderoth petar han inte, även om Niclas har imponerat de gånger han spelat här i allsvenskan. Ett exempel är matchen mot Malmö för ett par veckor sedan, då blåvitt spelade 3-5-2 med Alexandersson som balansspelare. I den matchen kunde man direkt jämföra med en av konkurrenterna, Daniel Andersson i MFF, och då vet jag vem jag skulle välja!

 

2. Niclas Alexandersson, Högerback

”Alex” spelade högerback mot Malta, och kanske är det som högerback han har den största potentialen. I Min värld går han i alla fall klart före Östlund, tack vare att Niclas har bättre spelsinne, bättre teknik, bättre tillslag (och därmed inlägg) och att han inte drar på sig lika många farliga frisparkar nära eget straffområde.

 

1. Niclas Alexandersson, Högermittfältare

Det är på den här positionen ”Alex” har gjort sina flesta landskamper. På grund av sitt spelsinne och löpstyrka hjälper han Linderoth i defensiven, och ger på så sätt mer utrymme till offensiva insatser från Fredrik Ljungberg och Anders Svensson. Laget blir bättre balanserat med Alexandersson på plan. Dessutom har Niclas en stor och stark vinnarinstinkt, som är till nytta för vilket lag som helst.

 

Bubblare:


Niclas Alexandersson,
Mittback

Har på grund av skador varit förste reservback i IFK under en stor del av hösten, och mot Assyriska spelade ”Alex” mittback under matchens fem sista, skälvande minuter.

 

Niclas Alexandersson, Målvakt

Har så vitt jag vet aldrig spelat målvakt, och är således grovt underskattad som detta.

 

Niclas Alexandersson, Materialförvaltare

Med sitt ordningssinne och sin noggrannhet är ”Alex” som gjord för den här positionen.

 

Niclas Alexandersson, Förbundskapten

Att ”Alex” kan fotboll är ingen hemlighet. Att han även kan förstå spelarna efter sina många och lyckosamma proffsår är givetvis en fördel. Underskattad är väl det minsta man kan säga om Niclas som förbundskapten. Till exempel är det ingen journalist som tagit upp hur bra det skulle vara för Sverige att ha en lika välkänd storspelare på kaptensposten som Ungern och Bulgarien har (Lothar Matteus och Hristo Stoitchkov).

 

Niclas Alexandersson, Stjärna i ett pojkband

Med sin look och utstrålning har ”Alex” allt som krävs för att lyckas även här. Jag vet inte om han kan sjunga, men eftersom han var den första mannen på månen så tror jag säkert att han kan det också. Dessutom har han ju en lika mysig dialekt som Per Gessle, och då kan ju inget gå fel.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2005-10-07 22:06:18

Kan inte bli mer rätt. Niklas Alexandersson är grymt underskattad. Hysén (som för övrigt är en av Sveriges sämre expertkommentatorer, men var en bra spelare) klankade ner på honom som vanligt senast.

Postat av: Lol

Publicerad 2008-01-18 22:08:07

Hehe, grymt kul - och helt rätt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela