Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Årets lag i Allsvenskan

Publicerad 2005-10-19 23:04:11 i Sport

Det finns folk som hävdar att allsvenskan inte är slut än, men dem tror jag inte på. De enda som har något riktigt viktigt att spela om är Landskrona och Gefle, och jag kan inte säga att jag bryr mig det minsta vilket av de två lagen som får kvala. Jag bryr mig heller inte om vilka som spelar Royal League av Malmö, Hammarby och Kalmar. Därför kan det vara lämpligt för mig att redan nu ta ut årets lag, innan alla "experter" gör det.

4-4-2

Målvakt: Bengt Andersson, IFK Göteborg. Stabil och gör få misstag. På grund av den svaga konkurrens i år är han given.

Högerback: Jon-Inge Höiland, Malmö FF. Inte hans bästa säsong, men tar platsen på grund av sin defensiv.
Mittback: Teddy Lucic, BK Häcken. Är man stöttesspelare i landslaget är man given i det här laget.
Mittback: Patrik Rosengren, Kalmar FF. "Bagarn" är kanske inte den största talangen, men han är väldigt viktig för sitt lag.
Vänsterback: Mattias Nylund, GIF Sundsvall. Inte lätt för en offensivt lagd back att spela i ett bottenlag, men Nylund har gjort det bra. På båda ytterbacksplatserna gäller dock att konkurrensen är svag.

Högermittfältare: Niclas Alexandersson, IFK Göteborg. Komplett. 6 mål och 5 assist som mittfältare samtidigt som han är stark defensivt. Har spelat balansspelare i vissa matcher och till och med 5 minuter som mittback (mot Assyriska). Här även spelat högerback i VM-kvalet.
Innermittfältare: Daniel Andersson, Malmö FF. Har gjort sitt jobb under hela säsongen och varit en av få som visat rätt inställning.
Innermittfältare: Anders Svensson, IF Elfsborg. Inte så många matcher i allsvenskan, men är man given i landslaget så är man med även här.
Vänstermittfältare: Tobias Hysén, Djurgårdens IF. Snabb och med funktionell teknik. Lill-Glenn spelar snart i en bättre liga.

Anfallare: Sören Larsen, Djurgårdens IF. Vräkte in mål för Dif innan han blev såld i somras, även efter försäljningen har Sören gjort gott om mål i både Schalke 04 och det danska landslaget.
Anfallare: Gunnar Heidar Thorvaldsson, Halmstads BK. Troligen skyttekung i år, trots att han spelat i ett lag på undre halvan. Målet borta mot Dif är det snyggste på många år i allsvenskan.

Nära att komma med var Matias Concha (dålig vårsäsong), Kalle Svensson (skada), Atiba Hutchinson (bara bra när laget var det), Dusan Djuric (svårt att peta Anders Svensson, ännu i alla fall), Ailton (konkurrenterna är helt enkelt bättre) och Hasse Berggren (det var ju det där med konkurtrenterna).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela