Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

I'll always love you though, New York

Publicerad 2007-07-17 14:17:26 i Allmänt

(Uppdaterad med fler bilder!)

(Följande skrevs igår, men publiceras idag eftersom blogg.se är så uselt.)


Måndag igen, och dessutom är det just idag halvtid. Drygt sex veckor här, och exakt lika många dagar kvar. Men nu till något bra mycket intressantare.

Jag har varit i New York! Och det är verkligen en speciell stad. Jag är upppväxt i en håla och tycker väl egentligen att en sådär 100 000 invånare är ganska lagom för en stad. Min erfarenhet av riktigt stora städer består av några dagsturer till London och Paris. Inget ont om dessa städer,  men de ger inte ens nästan samma massiva intryck som New York. Alla skyskarporna, tunnelbanan, Times Square på kvällen, alla gula taxibilar som ständigt tutar.

Jag tänkte skriva ett inlägg så småningom om bussresan och vilken bild jag hade av amerikat innan jag åkte över hit så småningom, så nu hoppar jag rätt till torsdagskvällen när vi kom fram. Hotellet visade sig vara av det enklare slaget, men det är väl så det är i det stora äpplet. Det gick att sova där i alla fall, och det är ju själva huvudsyftet. Lite synd bara att luftkonditioneringen var så bra att jag åkte på en förkylning. Nåja.

På torsdagskvällen knatade vi iväg söderut längs broadway och tog oss via vissa omvägar till Times Square. Det är sannerligen en syn, det går säkert åt ett kärnkraftverk eller två för att driva alla lampor och skärmar där. På torsdagskvällen snubblade vi dessutom över ett Kwik-E-Mart! Eftersom det kommer en simpsonsfilm snart är några amerikanska 7-elevenbutiker temporärt omgjorda så att de liknar Apus affär. Expiditen lyckades dessutom härma Apus röst väl.

Fredagen ägnades åt intensivt turistande. Ground Zero (där det byggs för fullt på det nya Freedom Tower, ja det heter verkligen så), frihetsgudinnan från land, City Hall och framför allt Empire State Building. Från marken såg den inte så hög ut (eller jo, det är klart att den såg hög ut, men inte så extremt ändå) men när man väl kom upp så. Komma upp ja, det tog sin lilla tid. Sammanlagt var det väl fyra köer som tog ungefär två timmar, men det var det värt. Att stå där uppe och se ner på de pyttesmå taxibilarna och människorna, den smått tokiga blandningen av byggnadsstilar och en hel del häftiga skyskrapor var en upplevelse. Det pirrade lite i magen även på mig som vanligtvis inte är höjdrädd.









På lördagen blev det central park och en vända i Greenwich village och Soho. Dessutom lyckades jag få tag på ett par skivor på virgin megastore som jag har letat en del efter tidigare, bland annat Saxon Shore. Det är sånt som gör mig glad. På kvällen passerade vi Times Square igen som nu var totalt igensmockat med människor. Helt makalöst många var det.



Söndagen fördrev med ett besök på det naturhistoriska museet. Dinosaurieben, meteoriter och gamla människoben fanns det gott om, och mycket, mycket annat också. Museet var för stort för att vi skulle hinna med hela, men det gjorde ju att man kunde välja det göttaste. Bra så.

Det var väl en kort sammanfattning av resan. Det var synnerligen skönt att kunna ta en paus från vardagen i Baltimore och istället få känna sig som en riktig turist. (Fast vi kan inte ha sett så turistiga ut eftersom vi fick frågor om vägen vid fyra tillfällen. Dessutom kunde jag svara på två av dem!) Det hade varit kul att åka dit igen eftersom det är mycket som man inte hinner göra på tre dagar. Men eftersom New York är dyrt så får det vänta. Men när väl freedom tower är byggt så...

(Bilderna är tagna av min resekamrat Thomas.)

Uppdatering: Två bilder från Kwik-E-Mart har dykt upp, så här kommer de.





Dessutom finns det en bild på mig och Marge, men den är alldeles för bra för att lägga ut offentligt. Jag ser inte riktigt klok ut på den bilden...

Kommentarer

Postat av: stina

Publicerad 2007-07-18 17:58:21

ser fantastiskt trevligt ut! jag vill också åka till new york!!!1 kul att ni hade det så bra och intressant att läsa om. jag skulle gärna handla på kwik-e-mart. hoho:)

Postat av: stina

Publicerad 2007-07-20 14:32:23

jag vill se dig och marge!!! kul med duff-öl. du köpte väl en burk för att spara hoppas jag?

Postat av: hannie

Publicerad 2007-07-27 22:25:48

åh, vad jag vill till new york...

Postat av: Baraal Blog

Publicerad 2007-09-27 21:52:33

Interesting your website. I will visit tomorrow. Thanks for your works

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela