Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

And I will sing a lullaby

Publicerad 2006-12-12 00:41:00 i Allmänt

Den kvinna eller man som uppfann rollern förtjänar nästan ett nobelpris för det. Enklare och snabbare än penseln, och det tycker jag förstås om.


Jag gjorde några grymma fynd i går. En tidskrift vid namn svensk fotboll från 1993 som summerar allsvenskan det året (utsåg bland annat Henke Larsson till årets nykomling) och är hyfsat kritiskt mot det landslag som ett halvår senare tar VM-brons. En riktig godbit till tidskrift. En annan höjdare är Världsstjärnorna 1989-1990, en konkurrent till sporten idag som valde att ha Micheal Chang, Janne Boklöv och pingislandslaget på omslaget.

Men bäst av alla mina fynd var nog Teknikens under 13 från 1988 som berättar om de konstiga tekniska framsteg som är på gång. Runda bilar, fyrkantiga isbrytare och (lägligt nog) en hel massa rymdfarkoster. Både en rysk och en fransk rymdskyttel beskrivs, den franska ska visst bli klar 1995. Dessutom finns det ubåtar som kan gå på bottnen, laserkanoner, flygplan som korsar atlanten på 45 minuter och en bil som går på sex ben. Fast jag ska väl vara ärlig och säga att en del av det som står har hänt, de amerikanska stealth-flygplanen finns ju, beskrivningen om varför challenger exploderade stämmer och framtidens långtradare ser helt normal ut numera.

Fast allra roligast är nog texten (och bilderna!) om hushållsroboten Hero 2000, som kan ladda upp sig själv. Sista bildrutan handlar om att det inte dröjer så länge innan Hero vill på teve med dig och din flickvän och att han nog kommer att föredra tekniskt magasin före Dallas! (Snacka om att enbart vända sig till manliga läsare om man använder ett uttryck som dig och din flickvän.)


Bilden på länken fanns i betydligt större storlek på ett av aftonbladets bildspel, men den kunde jag inte länka till så det får bli en pluttliten version i stället. I pappersupplagan av dagens DN finns den i jätteformat, 25*35 cm, men den går heller inte att länka till. Men en otroligt snygg bild är det.


Metallicalåtar som barnvisor? Ja, otroligt nog finns det. Kollar ni vidare hittar ni även snälla, sövande covers av U2, coldplay, Led Zeppelin, Nirvana och många fler. Obegripligt.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-12-12 15:22:12

I ljuset av vår "kronologiska imperialism" så ter sig kritiken till landslaget 1994 ganska lustigt! Vi får hoppas att nästa EM-lag occkså ser så klassiskt och perfekt ut i efterhand.

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-12-12 17:13:42

I ljuset av vår "kronologiska imperialism" så ter sig kritiken till landslaget 1994 ganska lustigt! Vi får hoppas att nästa EM-lag occkså ser så klassiskt och perfekt ut i efterhand.

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-12-12 17:14:28

Blogg.se är väldigt konstigt idag.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-12-13 10:32:19

Det gör inget att blogg.se är konstigt, nu blev det tre inlägg i stället för ett. Och det tycker jag är bra för det får mig att verka mer populär än vad jag egentligen är:)

Postat av: stina

Publicerad 2006-12-13 21:36:23

fast mats-olas fanclub är en populär blogg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela