Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Jag älskar OS

Publicerad 2006-02-18 13:43:54 i Sport

Vinter-OS fortsätter att gå bra för Sverige. Gårdagens semifinalseger i damhockeyn var fantastisk, en klassisk seger. Även om USA var sämre än vanligt och missade många öppna lägen så tar det inte bort något från svenskornas prestation. Starkt jobbat!

Det var även en fantastisk insats av det svenska längdlaget på damernas stafett idag. Tyvärr blev det en försmädlig fjärde plats vilket känns väldigt tungt. Sverige var ju så nära en medalj, på toppen av backen var jag nästan säker på att det skulle bli det. Surt att det inte räckte, men man ska komma ihåg att alla de svenska åkarna överträffade sig själva. Det är ungefär samma känsla som när J-O kom fyra i Athen, en otrolig prestation men så lite belöning för den.

Speciellt imponerad är jag av inställningen, det var inte direkt någon fegåkning. I sista backen satsar Strömstedt allt för att följa med ryskan och misslyckas. Kanske inte det smartaste att göra, men det tyder på vinnarinstinkt. Hon kunde valt att ta det lugnt bakom tyskan och gå för ett brons, men satsade allt och det höll nästan. Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra framöver, med Lina Andersson i toppform har vi ett starkt och utvecklingsbart stafettlag. Kul, längdstafetter är något speciellt!

Kanske mest synd om Elin Ek som är 32 år och knappast åker några fler OS, det här var hennes stora chans till en medalj. Dahlberg har ju redan vunnit OS-guld, och när det gäller Strömstedt och framförallt Norgren så kommer de nog att vara med på fler OS. På damsidan ser framtiden ljus ut på längdsidan, som i så många andra idrotter. Majoriteten av medaljerna i detta OS kommer säkerligen att tas på damsidan och det verkar som att det här bara är början.

Tyskland har börjat bra och leder i skrivande stund medaljligan med sex guld, sex silver och två brons. Det verkar som om de krigar på bra, beror det på att Göring (längdåkning), Rommel (Skeleton) och Himmler (Snowboard cross) är med i truppen?

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-02-19 15:59:03

Japp, men Rommel är ju egentligen ett namn upplagt för fiasko:-)

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-02-19 19:46:49

Vet inte om någona v de andra var så framgångsrika i längden heller, som tur var.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela