Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Änligen är allsvenskan slut!

Publicerad 2005-10-25 11:45:40 i Sport

För ett allsvenskt fotbollsfan är det i allmänhet vintern som är den bästa perioden, av den enkla anledningen att det inte spelas några matcher då. Lite märkligt kan det kanske tyckas, men för ett fan är fotboll lidande 95 % av tiden och lycka 5 %. Det är ju bara ett av 14 lag som vinner allsvenskan, och det är just serieseger som gäller, i alla fall om man som jag håller på ett topplag, IFK Göteborg. Och även om ens lag vinner har man genomlidit mycket på vägen dit, nervöst räcker inte för att beskriva hur man har det under matcherna.

Nej, det är vinterhalvåret som är bäst. Eftersom det inte spelas några tävlingsmatcher behöver man inte vara nervös, vilket är otroligt skönt. (Numera finns i och för sig Royal League som spelas på vintern, men de matcherna är trots allt mindre viktiga än allsvenska dito.) Det man däremot får är träningsrapporter, tack vare de trogna (korkade?) fans som frysandes ser träningarna och sedan repporterar på bloggar eller forum. Det är ju alltid någon som lyckas bra på en träning, och då kan man börja drömma om vilken succé han kommer att göra nästa säsong. På vinterträningar kan även Sebastian Johansson påminna om en stjärna.

Dessutom pågår silly season, det vill säga alla rykten och spekulationer om spelarförvärv och försäljningar. De tänkta nyförvärven kan snackas upp till världsstjärnor, och skulle de senare välja en annan klubb så är det bara att byta åsikt och snacka ner dem. "Martin Ericsson passar egentligen inte in i vårt spelsystem", eller "Vi behöver inte Tobias Hysén, för vi har värvat Andreas Nilsson som är billigare och minst lika bra. Ni ska få se!" Om spelaren är från ett land långt borta händer det ibland att Mpeg-filmer med spelarens snygga mål (eller vad nu är han är bra på) börjar cirkulera, vilket naturligtvis är bra för ens önsketänkande.

Årets silly ser dessutom lovande ut. Inte så många spelare som riskerar försvinna, de som känns troliga är Lycén, Smedberg och Sandklev och de försvinner i så fall för att de inte platsar. Blåvitt behöver till nästa år en målvakt, en forward och en vänstermittfältare. Det kommer antagligen att nämnas 10-20 namn när det gäller forwarden, men det som känns mest intressant är vänstermittfältaren. Vi har Javier de Pedro på provträning, och ryktena säger att han är nära ett kontrakt. För er som eventuellt inte vet så är de Pedro spanjor och har gjort 12 (?) landskamper, bland annat var han ordinarie i VM 2002. Javier känns som en perfekt person att knyta alla sina förhoppningar och drömmar till, så jag hoppas att han får ett kontrakt. Fast kanske inte för snart bara, något måste det ju finnas att spekulera om!

Ps. GP har återigen lyckats ta en lysande matchbild, se den här. Jag kan lugna eventuellt oroliga läsare med att gick det bra för Pontus Wernbloom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela