Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

I have climbed the highest mountain

Publicerad 2007-01-07 22:23:10 i Sport

Bara sport, bara massor utav sport!

Tour de ski tog slut idag, och jag måste säga att jag är klart positivt överraskad av tävlingen. I princip alla deltävlingarna dominerades av offensiv åkning, och dagens bergklättring var underbar. Att se på i alla fall, den verkade jobbig att genomföra. Möjligen hade det varit ännu bättre med en längre med inte fullt så brant backe, men det vore synd att klaga. Ett par invändningar har jag dock till tävlingen. Dels att sprinttävlingarna inte riktigt passade in. Det vore nog ännu bättre om det bara vore traditionella distanser. Och så borde det ha gått bättre för svenskarna.


Silly season är en konstig företeelse på många sätt. Bland annat för att den så gott som alltid känns bra. De nya spelarna kommer att göra succé, och de gamla var ju inte så bra egentligen. För blåvitts del har en helt ordinarie spelare (Magnus Kihlberg) lämnat och ytterligare tre spelare som alla startade hyfsat många matcher (Wowoah, Dennis Jonsson och Alejandro Lago) har försvunnit. Vår andramålvakt är på väg till Örebro och ersättaren är 17 år och kommer från juniorlaget. Våra nyförvärv har inte några större meriter, det är väl tveksamt om någon av dem tar en plats i startelvan när allsvenskan sätter igång. Senaste nykomlingen är till exempel 16 år. Att det finns fler rykten om att viktiga spelare ska lämna är konstigt nog knappt skrämmande alls, och att Håkan Mild unnar sig lite semester mitt under den viktigaste värvningsperioden gör nog inte så mycket.

För jag tror ändå (dumt nog?) att det kommer gå bra. Inte så att jag räknar med guld redan nästa år, men hoppas kan man ju. Och om ett par år så, tänk vad bra vi kan vara då! Den rationella delen av mig inser att det är orimliga att varenda talang är "nästa Kim Källström", men tänk om. Och tänk om Alex kan vara hel och frisk några år till, om Bengan lyckas arbeta bort sin höstsvacka, om Antonsson, Hysén och övriga proffs med blåvittanknytning tar sig samman och kommer hem, om Bärkoth eller Jakob Johansson verkligen är nästa Kimpa och om...

Silly season är bra, för då lever alla drömmarna fortfarande.


Och angående silly season så dök just följande rykte upp.


Annars är den stora snackisen i supportervärlden att Dulee Johnson har lanserat en egen, rosa hemsida. En synnerligen rolig sådan, för självinsikt är nog inte hans starkaste sida. Höjdpunkterna är så många att jag har svårt att peka ut någon speciell, men missa för allt i världen inte Dulee and Samir.


Från en jag avskyr till en jag verkligen beundrar. Kjetil André Aamodt slutar, och jag måste hylla honom. Det är synnerligen imponerande att vara både den äldste och yngste OS-guldmedaljören i alpin skidåkning genom tiderna. För säkerhets skull har han även flest OS-guld inom utförsåkningen.


Ett par länkar här på slutet. Missade målchanser och lite perfekta brytningar av Glenn Hysén får det bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela