Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Carnival, the wheels fly and the colours spin

Publicerad 2006-10-30 23:28:26 i Sport

Ett blandat inlägg idag. Först fotboll.

Snart är allsvenskan över. Eller ja, för IFK-s del är den redan slut. Det är inte roligt att vara ett mittenlag, men det kunde faktiskt ha varit ännu värre. Hade vi inte tagit 22 poäng (av 24 möjliga) under omgång 6 till 13 så hade vi varit ett bottenlag, under de övriga 17 matcherna har vi tagit 13 poäng. Tar man inte mer än 0,76 poäng per match under en hel säsong så får man svårt att hänga kvar. Jag hoppas på en hel del förändringar till nästa säsong, bland annat behöver vi en bättre tränare. En frisk Alexandersson vore också toppen.

Det som var bra idag var att AIK inte vann. Nu tror (och hoppas) jag att Elfsborg tar guldet, det får inte hamna i Solna. Kan dessutom Öster ta kvalplatsen så är jag nöjd.

Det finns ju, som sagt, de som har det värre. Som assyriskafansen, de verkar vara lite arga.


Jag har fyllt år ganska nyligen, och firade hos min syster och hennes barn. De båda sönerna hade med sig var sin kompis hem från skola respektive dagis, så det blev fem barn (sex år eller yngre) kring fikabordet. Det kändes som ett smärre dagis, tur att det inte alltid är så när man ska äta.


Idrott igen, skidsäsongen har börjat. Visserligen bara med sprint, men ändå. Det är inte världens största eller viktigaste sport, den har varit (och är?) hårt drabbad av doping och det kommer nya regler som bara försämrar varje år. Men det är ändå något speciellt med skidåkning. Speciellt svag är jag för femmilar med intervallstart, men de är tyvärr sällsynta numera. Holmenkollen är väl den enda som är kvar. Det bästa sättet att följa en femmil är via både radio och teve, så att man kan få dubbelt så många mellantider. Ett stort pappersark med en lista på favoriterna och alla deras mellantider krävs också, så att man inte behöver förlita sig på att kommentatorerna ska märka alla tendenser. (Dessutom behövs det några tomma rader för överraskningar, det är nämligen alltid ett par namn med i toppstriden som ingen räknat med.)

Femmilen är nog den distans som drabbats hårdast av masstarten. Numera blir det i princip alltid 47 kilometers sällskapsresa innan det hela avgörs, och hur roligt är det? Nej, tacka vet jag intervallstart. Fem mil är så långt att åkarna kommer att ha starkare och svagare delar, och risken finns alltid för en gundesvansk genomklappning (även om han på något sätt brukade kunna ta sig i mål ganska snabbt ändå.)

Det var bättre förr, när jag var ung!


Som avslutning måste bara jag ta med en bild på en glad systerdotter.

Kommentarer

Postat av: stina

Publicerad 2006-10-31 12:35:52

har inte läst inlägget men det var ett fantastiskt söt litet barn :) man blir alldeles glad av att se.

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-10-31 17:11:56

Underbart söt systerdotter och ett stundtals klokt, stundtals rent galet inlägg av Assyriskafansen.

När det gäller skidåkningen håller jag med dig till 100%. Visst, man kan uppfatta oss som gamla stofiler som bara vill ha det som det var förr, men alla förändringar är inte till det bättre. Se bara på fotbollen. Där tog de bort systemet med golden goal (som både du och jag dömde ut från början) och återinförde vanlig förlängning. Masstart och biathlon i skidsporten kanske går samma öde till mötes. Det är inte spännande att titta på en klunga som messkör i ett par timmar tills det blir en liten spurt på slutet. Vi har redan sprint, stafett och sprintstafett! Det räcker! Återinför istället jaktstarten, med minst en timma i mellan loppen och framförallt vill vi ha tillbaka en riktigt femmil med intervallstart.

så det så!!!

Postat av: hannie

Publicerad 2006-10-31 18:22:33

ja, jaktstart är väldigt spännande att titta på. och ja, det blir roligare att titta på långa lopp med intervallstart istf masstart. jag gillar dock sprint, det blir så oerhört spännande och intensivt. jag tom skrek i helgen när lind och larsson vann, trots att det bara var en liten världscuptävling.

håll alla tummar på söndag!

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-10-31 19:30:09

När det gäller sprint har jag svängt och tycker numera att det är en bra form, även om sex åkare per heat är i mesta laget.

Och jag kan hålla med om att jaktstart kan vara grymt roligt, att få se hur fristilsspecialister som Belmondo tar åkare efter åkare. Jaktstart är nästan ännu bättre än intervallstart.

Däremot är masstart roligt i skidskytte, men det är ju en helt annan sport. Skjutningarna hindrar ju meskörning på ett effektivt sätt.

Jag lovar att hålla tummarna för Elfsborg och Malmö på söndag! Dessutom kommer jag att hålla på Kalmar, speciellt som det har börjat gå rykten att Ola Toivonen är aktuell för blåvitt om Örgryte åker ur. Så det får de gärna göra.

Fast viktigast på söndag är nog ändå att Elfsborg vinner!

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-11-01 10:10:38

Japp vi får hoppas att Elfsborg tar en säker seger, om inte annat för att undvika att Djurgårdens fans skämmer ut sig på något sätt.

Belmondo var grym på jaktstart, men frågan är om inte Alsgaard var allra bäst!

Postat av: hannie

Publicerad 2006-11-01 15:44:23

jag tyckte per elofsson var grym på jaktstarten på vm i lahtis, där han tävlar mot en massa dopade finnar och ändå klår dom så totalt. jag vet att jag alltid pratar om pelle när det gäller skidor, men just det loppet ar etsat sig fast i mitt minne.

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-11-01 16:34:05

Ja det var verkligen en klassiker!

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-11-01 17:50:56

Ett synnerligen imponerande lopp av Elofsson ja. Det känns fortfarande lite jobbigt att han knäcktes av en massa dopade finnar och en tyskspanjor, det är ju nu som han borde varit som bäst!

Alsgaard var verkligen skum, var allt som oftast medioker (speciellt i intervallstartslopp) men när det började närma sig slutet på ett lopp kunde han åka sanslöst fort. I den kategorin är Teichmanns slutsträcka på VM-stafetten 2005 också värd att nämna, då gick han absurt fort i spåren!

Postat av: hannie

Publicerad 2006-11-01 23:22:15

det är superjobbigt att han knäcktes av dom. jag grämer mig varje skidlopp.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-11-02 01:16:46

För min del känns det i alla fall lite trösterikt att han, trots alla dopade motståndare, har tre VM-guld och en OS-medalj. Det är ju faktiskt inte så illa!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela