Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Diverse länkar

Publicerad 2006-05-21 22:31:57 i Sport

I fredags dök årets femte nummer av Offside ner i brevlådan, och efter en helgs läsning så måste jag säga att det är det bästa på länge. 196 sidor (jag har inte hunnit läsa alla än!) inför VM, bland dem en ganska intetsägande intervju med Fredrik Ljungberg, ett betydligt bättre reportage om Kim Källström, en redogörelse för hur tyskarna blev snälla och sympatiska (och dåliga) och ett underbart uppslag om holländskt straffskytte (Holland åkte ut fyra mästerskap av fem möjliga 1992-2000 på straffar). Bland mycket annat.

Fast allra bäst var en smått fantastisk konspriationsteori kring VM-pokalen (som dessutom innehöll en del sanning!) och ett reportage kring Henke, Zlatan, Chippen och Lucic. Dessa fyra herrar har en sak gemensamt (mer än att de är uttagna till VM), alla stod nämligen i skuggan av en stor talang i sina ungdomslag . Själva hade de till och med svårt att platsa (inte Lucic, men de andra tre) i sina pojklag vid 15 års ålder. Den här artikeln har Offside lagt ut som provläsning, om ni vill läsa så kan ni göra det här. Jag måste säga att artikeln ytterligare stärker min tro på att den allt tidigare elitsatsningen bland unga spelare är felaktig.

Zlatan ja, det i mitt tycke klart bästa reportaget om honom är gjort av (surprise!) Offside och ligger även det ute som provläsning. Tyvärr är fem år gammalt nu, men vill man få veta något om var Zlatan kommer ifrån (och kanske även vem han egentligen är) så är det här synnerligen rekommenderad läsning.

Vill man däremot inte hålla på och läsa långa texter på nätet så kan man i stället titta på Lampshades video till New Legs. Sägs det i alla fall, men jag har inte fått bilden att funka i någon av alla mina
mediespelare. Vill ni försöka kan ni ta vägen via hemsidan eller klicka på den här direktlänken.

Och så måste jag tipsa om den här sajten.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-05-22 18:30:04

Artikeln om ungdomstalangerna var verkligen intressant. När det gäller Holland vill man inte gärna påpeka vilka de tillslut lyckades besegra på straffar.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-05-22 21:32:19

Artikeln handlar om hur de numera tar mycket seriöst på straffträningen, och att deras nuvarande U21-målvakt går åt rätt håll nio gånger av tio eftersom han tränat mycket på att kunna läsa var skottet hamnar baserat på skyttens fotvinklar.

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-05-23 10:57:20

Då behöver man ju bara vara kylig och vinkla om foten i sista stund:-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela