Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Berg & dalvana

Publicerad 2006-05-26 12:51:05 i Allmänt

Lite upp och lite ner. Och lite mittemellan kanske, eller vad ska man säga om den ändrade reklamen här på blogg.se? Den verkar ha blivit mindre men färggladare, och har än så länge varit bättre på att fånga min uppmärksamhet än den gamla. Lite dåligt alltså.

Till det som är bra hör att spelaren med ett av fotbollsvärldens tuffaste namn numera finns i Häcken, eller vad ska man säga om efternamnet Mambo Mumbo?

En lite dålig sak kan vara att först börja skriva en ny låt på kvällen (ackorden är hyfsat klara), för att sedan på morgonen (dvs nu) ha ont i halsen och inte alls vara sugen på att sjunga. Låten blir nog inte färdig på ett tag.

Dagens absolut bästa nyhet (eller vad det nu är, rykte hade kanske varit ett mer passande ord) kommer överraskande nog från Borås av alla ställen. Mikael Antonsson hamnar knappast i Elfsborg, och det känns otroligt bra. Allra bäst vore det förstås om han hamnade i blåvitt, men så länge han inte hamnar i något annat allsvenskt lag så mår jag bra. Skulle han däremot hamna i Elfsborg (förhoppningsvis inte så troligt längre) eller Malmö (känns tyvärr fortfarande som en risk) så skulle det vara lika jobbigt som när Jesper Blomqvist valde Djurgården när han flyttade hem.

Varför jag bryr mig så mycket om honom? Det är för att Mikael Antonsson inte är vem som helst, jag har redan kommenterat (i en parantes) att han är en väldigt duktig fotbollsspelare. Men det handlar också om hans historia, att han kom till blåvitt som 16-åring men strax därefter fick hjärtproblem, men att han lyckades ta sig tillbaka från de besvären. Dessutom är han sorgligt undervärderad av i princip alla som inte håller på IFK. (För det kan väl inte vara så att vi övervärderar honom? Nej, jag tycker faktiskt inte det.) Hade han inte haft sina skadeproblem det sista året hade Anton varit ordinarie i landslaget nu.





Uppdatering:

Först Antonsson. Vips var det inte bara önskvärt utan högst behövligt att Anton kommer till blåvitt, eftersom Kalle Svensson har skrivit på för Glasgow Rangers. Nu skulle man kunna tro att Kalle inbrignat en massa pengar till IFK som kan läggas på Anton, men inte. Enligt alla med "insyn" i blåvitt har priset för Kalle varit en pizza och en öl (eller på den nivån) eftersom den gamle bilhandlarn Mats Persson (må han ruttna i fängelset) kände sig tvingad att få in en klausul även i Kalles kontrakt. Blåvitt har nu på två år sålt tre mittbackar av landslagsklass eller strax därunder för (gissningsvis) ungefär 10 miljoner. Bra jobbat!

Eller för att ta ut svängarna, vi har sålt mer än ett halvt lag av högsta allsvensk klass (Alvbåge, Risp, Antonsson, Kalle Svensson, Martin Ericsson och Peter Ijeh) för sammanlagt ca 18 miljoner, vilket är mindre än hälften av vad MFF lyckats kränga Afonso för (om man ska tro kvälltidningarna), och ungefär en tiondel av vad Malmö sammanlagt fått för Zlatan, Rosenberg och Afonso.


Nu till något helt annat. När det gäller sjungandet så har rösten tagit sig, så nu finns det en väldigt grov demo till. Snart har jag nog med låtar för att släppa en cd! Synd bara att det inte bara handlar om antal utan om hur bra låtarna är...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela