Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Stoop so low to reach so high

Publicerad 2006-02-04 23:10:32 i Sport

Tre världscupsegrar mindre än en vecka innan OS, tagna av Anja Pärsson, Björn Lindh och Anna Dahlberg. Inte illa alls. Men jag väljer trots det att hålla förväntningarna nere inför spelen, ingen av de båda sprintåkarna har tagit någon mästerskapsmedalj hittills, och Anja har väldigt tuff konkurrens. Visst har de alla bra chanser, men efter Nagano och Salt Lake City har jag lärt mig, den hårda vägen, att det finns så mycket som kan gå fel.

Våra friidrottare är däremot pålitliga. Ett världsrekord av Kajsa Bergqvist, iofs inomhus, men ändå. Det är även det näst högsta hoppet någonsin och i sommar har hon en god chans att ta utomhusrekordet också. Det som kanske är mest otroligt med de svenska friidrottarna är deras säkerhet. Rimligen finns det mycket som kan gå fel, men ändå gör det så sällan det. Det känns som att skador är det enda som riktigt kan kullkasta planerna.

Det måste vara väldigt skönt för friidrottarna att de är några stycken i den absoluta toppen, vilket gör att de kan dela på pressen. Så länge någon av Kajsa Bergqvist, Carolina Klüft, Stefan Holm eller Christian Olsson är i toppform är vi nöjda, som nu då Olsson är långtidsskadad, Klüft korttidsskadad och Holm ur form. De behöver inte läsa något gnäll i tidningarna eftersom Kajsa är i sitt livs form. Praktiskt.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2006-02-06 00:27:47

Och ändå kan det vända när som helst. Tänk om EM i friidrott nästa år blir ett fiasko utan medaljer, samtidigt som vi tar åtta OS-guld nu...men nej så blir det nog inte.

Konstigast tycker jag är att media aldrig lär sig. Enormt många experter skriver om OS-guld i hockeyn. Man påstår att vi aldrig haft en så bra målvakt, trots att Salo hade otroligt mycket större erfarenhet och hade presterat mer både i landslag och klubblag (jag tror dock att Lundqvist är riktigt bra och är på väg mot en stor karriär). Man påstår också, som vanligt, att allt hänger på Foppa.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-02-06 00:56:27

Ja, visst är det irriterande med allt uppskrivande, speciellt kring tre kronor. Salming säger att vi har det bästa laget, har han verkligen sett Kanadas och Tjeckiens laguppställningar? De, speciellt Kanada, har en helt annan bredd än vi, jämför till exempel backarna!

Visst har vi haft starka lag på sistone, men skillnaden mellan vårt lag nu och -94 är mycket mindre än den mellan kanadas lag nu och -94. Och visst är det tråkigt att alla glömmer hur bra Salo var på slutet av 90-talet, bästa målvakt i VM i nästan varje turnering. Guldet -98 var till stor del hans förtjänst, mer än Foppas och Sundins till och med.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Publicerad 2006-02-06 01:10:33

Och visst kan det bli så att friidrottarna misslyckas och OS-resenärerna lyckas över alla förhoppningar, men som du säger är det nog inte så troligt. Friidrottarna lever, som sagt, i mångt och mycket på att de är så många att de kan misslyckas ibland. Det är väl bara Klüft som inte haft formsvackor eller långtidsskador, och det kan ju bero på att hon är yngst.

Det man kan/bör lära sig av detta är att glädjas ordentligt med friidrottarna, eftersom det skulle kunna gått så mycket sämre. Jag kan tycka lite synd om Christian Olsson som inte fick riktigt den uppskattning han förtjänade när han vann allt. När det går bra glömmer man lätt att det inte var givet att det skulle gå så bra.

Sedär, en bra livsvisdom att ta med sig även utanför idrottandet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela