Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Aftonbladet

Publicerad 2005-11-08 23:23:06 i Allmänt

Jennifer Wegerup sitter just nu och diskuterar bland annat sportmediernas granskande roll, och berömmer sin tidning (aftonbladet) för att man inte är rädda för att ta en konflikt med Zlatan. Detta var imponerande eftersom sportmedia annars var för inriktad på att underhålla.

Jag undrar om det inte är det värsta skitpratet jag har hört på länge, och då har jag även hört många dåliga bortförklaringar från IFK Göteborgs sida den senaste veckan! Zlatans bojkott av aftonbladet handlar såvitt jag vet om två saker. Dels att Robert Laul skrev en kontaktannons i Zlatans namn som aftonbladet publicerade. Dels att aftonbladets "nöjeslivsredaktion" hade en artikel om hur Zlatan hade varit i bråk på Spy Bar eller någon annan av Stockholms innekrogar. Nyheten om slagsmålet hamnade på löpsedeln och tog mycket plats i tidningen.

Problemet med deras rapportering av bråket var att den inte alls stämde. Zlatan hade inte alls varit inblandad, utan bara passerat förbi. Detta visste säkert aftonbladets reportrar med Daniel Nyhlén (heter han väl?) i spetsen, men de tyckte att det var värt att sprida lite lögner för att få mer läsare (och för egen del högre lön). Jag har full förståelse för Zlatans bojkott.

Att sedan sitta och ta upp den här historien som ett exempel på hur bra man är och hur viktig ens journalistik är, är otroligt löjligt. Visst kan väl aftonbladet få bete sig som en skvallertidning och ha samma källkontroll som en skvallertidning, men att då samtidigt sitta och prata om pressens viktiga roll och framhäva sig själv är fullständigt fel. I mitt tycke så har Aftonbladet valt att vara en skittidning med ett enda mål; att sälja så många tidningar som möjligt utan någon annan hänsyn. Då ska man inte sitta och skenheligt berömma hur man sköter sin roll som tredje statsmakt.




Ps. Andreas Andersson bästa insats efter det att han lämnade IFK Göteborg var nog när han nitade Daniel Nyhlén. Detta dock i hård konkurrens med att han gick till AIK för en av största summorna i svensk idrotts historia, för att sedan snabbt bli skadad. Han har säkert kostat AIK 20 miljoner, och det ska han ha beröm för.

Kommentarer

Postat av: Robodan

Publicerad 2005-11-09 08:50:05

Lysande! Kanske är detta ditt bästa inlägg hittills:-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela