Mats-Olas Fanclub

Enginn sér, á bak við orðin tóm býr alltaf eitthvað

Everybody's got something to hide except me and my monkey

Publicerad 2005-12-08 16:16:37 i Musik

Idealist med stort inflytande, brilliant musiker och lysande självutlämnande texter. Geni är nog det mest passande ordet. Nej, det är inte mig själv jag pratar om, utan naturligtvis John Lennon. Idag är det 25 år sedan han mördades utanför sitt hem i New York av Mark Chapman, så jag tycker att det passar med en hyllning.

John Lennon var nog den viktigaste medlemmen i Beatles. Jag tycker om många av Paul McCartneys låtar, som Let it be och framförallt The long and winding road, men det är ändå Lennon som har gjort gruppen till den odiskutabelt största genom tiderna. Ett sätt att jämföra Lennon och McCartney är väl att se vad de gjort efter Beatlestiden, och då vinner Lennon på knock-out.

Fast även Lennon var som bäst under Beatles-eran. Help, In my life, Strawberry fields forever, A day in life och Across the universe är nog mina favoriter. Utöver det så har Lennon kommit på tidernas bästa låttitel, som fick bli rubrik till det här inlägget.

Jag avslutar med första versen till In my life:

There are places I’ll remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain

All these places have their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I’ve loved them all







Ps. Lennons gamle trätobroder Paul har idag blivit nominerad till ett antal Grammys, bland annat till årets album. Fast prestationen att bli nominerad känns inte så mycket värd med tanke på att det finns 108 kategorier. Bland dem finns till exempel "Best New Age Album", "Best Latin Jazz Album", "Best Native American Music Album", "Best Hawaiian Music Album", "Best Polka Album", "Best Album Notes" och "Best Surround Sound Album". Hela listan finns här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela